VK IS ALWAYS LOOKING FOR GREAT PEOPLE

VK is een multidisciplinaire architectuur- en engineeringgroep, actief in vier marktsegmenten : Healthcare, Buildings, Industry en Public Space met vestigingen in Brussel, Charleroi, Merelbeke, Roeselare, Ho Chi Minh (Vietnam) en Hanoi (Vietnam).

Architecten, vastgoedontwikkelaars, industriële klanten en overheden doen beroep op VK voor engineering van gebouwen, industriële faciliteiten en infrastructuurprojecten. In dit opzicht is duurzaam bouwen een topprioriteit voor ons. Onze afdelingen speciale technieken, stabiliteit en public space zijn vertrouwd met de nieuwste technologieën.

Bij VK hechten we veel belang aan je ontwikkeling. Via VK Academy krijg je de mogelijkheid om je kennis verder uit te bouwen, te versterken en te delen. Carrièrepaden kunnen uitgestippeld worden in onze drie pijlers : Operations – Business Development – Technology.

Als kennisbedrijf voorziet VK een centrale rol voor Technology. Technology verzamelt onze topexperten, en versterkt continu de innovatieve kracht en technische kwaliteiten van onze dienstverlening. Daar worden niet alleen onze klanten en projecten, maar via interne kennisdeling ook onze medewerkers beter van. Zo kan ook jij bijdragen tot een continu innovatiever en kwaliteitsvoller VK.

Bij VK word je meteen een volwaardig lid van het team en werk je onmiddellijk mee aan projecten. De passie en gedrevenheid van onze medewerkers werkt aanstekelijk. De uitwisseling van innovatieve ideeën, de aandacht voor de carbon footprint van onze projecten, onze specialistische disciplines en multidisciplinaire aanpak tillen medewerkers en projecten naar een hoger niveau.

VK biedt je, naast een aantrekkelijk remuneratiepakket, een stabiele betrekking in een internationaal bedrijf met een duidelijke langetermijnvisie en permanente aandacht voor innovatie, onderzoek en ontwikkeling. Bovendien werk je mee aan tal van uitdagende en vaak gelauwerde projecten in binnen- en buitenland, waar we terecht trots op zijn.

Bouw jij mee aan de toekomst van VK en realiseer je zo je eigen ambities?

Klik dan op onderstaande link voor een overzicht van onze vacatures.
We staan ook open voor studentenstages en samenwerkingsverbanden met universiteiten.
Meer info over onze projecten en onze know how kan je vinden op onze website.

Vestigingen

 • Merelbeke

Referentie ID

Solliciteer of meer info

Martine Decock

+32 474 99 63 15

martine.d@vkgroup.be

project ingenieur-architect- m/v

We wensen ons team voor het marktsegment Industry in Merelbeke te versterken met een (m/v):

PROJECT INGENIEUR-ARCHITECT

Je functie
Als lid van het projectteam werk je in directe ondersteuning van de projectmanager: daarbij volg je het ontwerp en de uitvoering van een aantal projecten voor hoofdzakelijk industriële gebouwen van nabij op, vanaf de fase voorontwerp tot bij de oplevering.
De projecten situeren zich in agro, pharma, productie en logistiek.

Je takenpakket omvat:

 • Bijstaan van de projectmanager bij de uitwerking van het bouwproject. Vanuit je eigen ervaring neem je daarbij de taak van ingenieur of architect op.
 • Je overlegt met collega ingenieurs/architecten en stuurt BIM-modelleurs aan voor de uitwerking van de plannen.
 • Je controleert de uitgewerkte plannen op conformiteit met bouwprogramma, normering en inhoudelijke coördinatie tussen de verschillende disciplines. In overleg met de projectmanager stuur je bij waar nodig.
 • Deelname aan ontwerpmeetings en werfopvolging tijdens uitvoeringsfase.
 • Tijdens uitvoeringsfase hou je de vinger aan de pols van het project: je beheert en verwerkt wijzigingen of aanpassingen als architect en/of ingenieur zelf of in samenwerking met de BIM-modelleurs.
 • Kennisdeling en – ontwikkeling via VK Academy voor je verdere groei en ontwikkeling, ter verhoging van het innovatievermogen en kwaliteitsimago van VK.

Je profiel

 • Je bent van opleiding burgerlijk ingenieur– architect of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt een aantal jaar relevante ervaring, opgedaan als architect / ingenieur in de bouwsector.
 • Je hebt interesse in industriële projecten: ontwerp en uitvoering van bouwprojecten van diverse aard (industrie, logistiek, kantoor), waarbij alle disciplines van het bouwproces aan bod komen: architectuur, stabiliteit, technieken en infrastructuur.
 • Je hebt affiniteit met (industriële) architectuur en stabiliteit. Affiniteit met gebouwentechnieken (hvac, elektriciteit, sanitair, …) is een pluspunt.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en de ambitie om je kennis te verruimen.
 • Je kan zelfstandig werken en medewerkers aansturen en begeleiden: team spirit, collega’s inspireren, communicatieve vaardigheden en kwaliteitsgerichtheid zijn belangrijk.
 • Je kan omgaan met deadlines en bent stressbestendig.
 • Kennis van rekenprogramma’s (bijvoorbeeld Sofistik, SCIA, e.a.) is een pluspunt en van de MS Office-toepassingen een must.
 • Je hebt kennis en ervaring met de uitwerking van projecten in REVIT, en je bent bereid om je skills bij te werken in functie van de werkmethodiek binnen VK.
 • Je bent Nederlandstalig en kan je uitdrukken in het Frans en Engels.