Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Sustainable design buildingphysics
Expertise

Building Physics

Verhaal

Bouwfysica bestudeert het (hygro)thermische gedrag van materialen, bouwdelen, ruimtes en gebouwen. De steeds toenemende eisen die opgelegd worden aan de gebouwschil (energetisch, thermisch, akoestisch…) samen met het te garanderen comfort voor de gebruikers, de economische aspecten en een minimale milieu-impact, verhogen ook het belang om de hygrothermische prestatie van de gebouwschil te analyseren.

VK heeft reeds jaren ervaring met EPB- en PHPP-energieberekeningen waarbij de invloed van koudebruggen bepaald wordt teneinde de warmteverliezen door de gebouwschil te beperken. We berekenen het warmteverlies doorheen specifieke bouwdetails aan de hand van een 2D-/3D-berekeningsprogramma, waarna we de impact ervan op het energieverbruik kunnen bepalen.

Vooral in renovatieprojecten is het essentieel om ook de mogelijke hygrothermische risico’s van bouwelementen in te schatten. We berekenen de condensatierisico’s aan de hand van een glaserberekening en geven ontwerpadvies hoe deze te voorkomen. Om het warmte-en vochtgedrag van bestaande gebouwcomponenten en gebouwen in kaart te brengen kan eveneens overgegaan worden naar sensortechnieken op de site zelf.

Meer weten over wat we doen met onze expertise?

Bekijk ons laatste nieuws, blogartikelen en evenementen en zie hoe onze experts hun kennis toepassen om onze projecten te verbeteren en hoe ze hun expertise delen met andere professionals.

Bekijk nieuws & ideeën