Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Sustainable design evaluations
Expertise

Duurzaamheidsevaluaties

Verhaal

De leidraad voor een geïntegreerde aanpak tot duurzaam bouwen ligt bij VK in de duurzaamheidsevaluaties. Er bestaan een hele reeks beoordelingssystemen zoals onder andere LEED, BREEAM, HQE, GRO en WELL. In Europa worden voornamelijk de vier laatste toegepast. Wij gebruiken hun filosofie in onze duurzame ontwerpen en bieden deze diensten ook aan voor officiële certificatie van uw project .

  • BREEAM International Assessor
  • BREEAM Accredited Professional
  • BREEAM In-Use Auditor
  • WELL Accredited Professional
  • Référent HQE

Een certificatie verschaft u de markterkenning voor duurzame gebouwen en een systeem om de operationele kosten te reduceren, en de werk- en leefomstandigheden te verbeteren.

Het doel van de duurzaamheidsevaluatiesystemen is om een gestructureerde beoordeling van de diverse prestaties van een project mogelijk te maken. Een dergelijke beoordeling gaat verder dan de evaluatie van de energieprestatie van gebouwen en wordt uitgebreid naar alle levenscyclusfasen van het gebouw. Het ondersteunt de realisatie van duurzame gebouwen met een minimale impact op het milieu. Die impact wordt geëvalueerd op basis van verschillende thema’s: beheer, gezondheid en welzijn, energie, water, mobiliteit, materialen, afval, landschap en ecologie, vervuiling...

Zowel voor nieuwbouw, renovatie en bestaande gebouwen evalueren we de duurzaamheidscriteria van het project en begeleiden we ontwerpteam en klant in het bereiken van hun ecologische doelstellingen. De duurzaamheidscriteria worden vastgelegd, waarna we u begeleiden in het bereiken van de milieudoelstellingen, afhankelijk van de classificatie die bereikt moet worden.

Cruciaal is dat de input tijdens het ontwerpproces reeds gegeven wordt. Dit laat toe om een lijst van prioriteiten op te stellen teneinde een hoge duurzaamheidsscore te bekomen. Deze integrale benadering blijkt de meest kosten- en tijdsefficiënte manier voor het ontwerpen van innoverende en duurzame projecten.

Doelmarkten
Healthcare Design

Contacteer een van onze experten:

  • Expert vergaert valerie web
    Valerie Vergaert
    principal Sustainable Design
Meer weten over wat we doen met onze expertise?

Bekijk ons laatste nieuws, blogartikelen en evenementen en zie hoe onze experts hun kennis toepassen om onze projecten te verbeteren en hoe ze hun expertise delen met andere professionals.

Bekijk nieuws & ideeën