Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Fire safety engineering
Expertise

Fire Safety Engineering

Verhaal

Ons Fire Safety Engineering team zet zich in voor de bescherming van mensen, constructies en goederen tegen de destructieve gevolgen van rook en brand. Naast het leveren van de wettelijk verplichte en gewenste veiligheid, willen onze fire safety engineers de investering en de doelstellingen van de klant optimaliseren binnen een holistische ontwerpaanpak.

De ervaring van onze fire safety engineers bestrijkt een breed scala aan projecten. Van woon- en kantoortorens, over winkelcentra, grote podia en scholen tot ziekenhuizen, logistieke centra en industriële complexen met gevaarlijke stoffen. Zij zetten hun expertise in bij nieuwbouw, renovatie en uitbreiding.

De kennis van onze fire safety engineers is gebaseerd op jarenlange ervaring met een brede academische vakkennis. Met behulp van dynamische simulaties inventariseren ze de risico's, onderzoeken ze de impact van brand, rook en warmte op ruimtes en structuren, evalueren ze evacuatiescenario's.... Hun diensten omvatten brandveiligheidsstrategieën, brandveiligheidsontwerp, audits, risicoanalyses en simulaties van de branddynamiek en het menselijk gedrag.

Met de wettelijke voorschriften als uitgangspunt bespreken onze fire safety engineers het gewenste niveau van brandveiligheid met de projecteigenaar en de brandweer. Ze streven er ook naar om het architectonische ontwerp zo goed mogelijk te behouden, terwijl ze voldoen aan de vereiste veiligheidscodes en -normen. Met behulp van performance-based oplossingen willen ze de veiligheid van mensen, structuur en goederen waarborgen, met respect voor de visie, ambitie, budget en functie van het project. Bij het voorstellen van oplossingen die afwijken van de voorschriften, helpen onze fire safety engineers de goedkeuringsprocedure te bevorderen.

Rekening houdend met de impact van brandveiligheidsinterventies, wordt de fire safety engineer het best bij het project betrokken vanaf de vroegste ontwerpfase. De fire safety engineer kan het ontwerpteam waardevolle input verschaffen, van bijvoorbeeld de vorm van het atrium en de plaats van de verticale kernen tot de vereiste technische installaties. Vroegtijdig fire safety advies zorgt voor geïntegreerde oplossingen en voorkomt kostbaar en tijdrovend herontwerpen of re-engineering.

Doelmarkten
Healthcare Design
Building Engineering

Contacteer een van onze experten:
fire-safety@vkgroup.be

  • Expert van herpe koen web
    Koen Van Herpe
    principal Fire Safety Engineering
Meer weten over wat we doen met onze expertise?

Bekijk ons laatste nieuws, blogartikelen en evenementen en zie hoe onze experts hun kennis toepassen om onze projecten te verbeteren en hoe ze hun expertise delen met andere professionals.

Bekijk nieuws & ideeën