Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Healthcare engineering full
Expertise

Healthcare Engineering

Verhaal

Terwijl het belang van engineering niet kan worden overschat in het totale ontwerp- en bouwproces, kan het een kwestie van leven of dood betekenen in healthcare design. Om nog maar te zwijgen van de grote complexiteit van technische installaties in de complexe gebouwtypologie die ziekenhuizen kenmerkt.

Healthcare Engineering is een specialistische discipline, in het bijzonder in ziekenhuizen, een van de meest complexe gebouwtypes. Bovendien hebben ziekenhuizen specifieke installaties nodig die eigen zijn aan hun dagelijkse medische activiteiten, zoals medische gassen en vloeistoffen. Engineering voor zorgomgevingen brengt zware verantwoordelijkheden met zich mee. Het al dan niet functioneren van technische installaties kan ernstige gevolgen hebben.

Onze zorgingenieurs hebben jarenlange ervaring met de meest veeleisende medische omgevingen, variërend van cleanrooms tot behandelingskamers voor ernstige brandwonden en ultramoderne operatiekamers met laminaire stromen die aan de ISO-normen voldoen.

Solide healthcare engineering is een kwestie van betrouwbaarheid, veiligheid, comfort en rentabiliteit. Betrouwbaarheid is een essentieel aspect in een omgeving waar machines en apparatuur levens en levensreddende procedures ondersteunen. Bovendien is het resetten van een installatie na een storing een dure aangelegenheid. Afgezien van de kosten voor het opnieuw opstarten van de installaties, lijdt ook de productiviteit van medisch en ander personeel een tijdelijke terugval.

Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, zorgen betrouwbare technische installaties voor een zekere mate van constant comfort voor zowel de patiënten als het personeel. Vooral voor patiënten is comfort een zeer gewenste kwaliteit, omdat zij al aan een opgelegde omgeving worden blootgesteld.

Daarnaast moet een ziekenhuis voldoen aan wettelijke normen. Onbetrouwbare energievoorziening kan deze normen in de weg staan, wanneer bijvoorbeeld operatiekamers kortstondig de hygiënische normen waaraan ze geacht worden te voldoen, niet kunnen handhaven.

Healthcare Engineering omvat ook de integratie van zeer geavanceerde medische apparatuur, waardoor een ziekenhuis zich kan onderscheiden, of het nu gaat om de nieuwste MRI-scanner, gerobotiseerde cathlab of robotchirurg.

In de afgelopen decennia hebben onze ingenieurs en ontwerpers een onschatbare ervaring opgedaan in de integratie van medische apparatuur tijdens de ontwerpfase, wat heeft geleid tot een volwaardig geïntegreerd concept, dat het ziekenhuis nog meer voordelen biedt op het vlak van kostenefficiëntie en toekomstbestendige oplossingen.

Doelmarkten
Healthcare Design

Contacteer een van onze experten:
healthcare-engineering@vkgroup.be

  • Expert vanquaethem bruno web
    Bruno Vanquaethem
    principal Healthcare Engineering
Meer weten over wat we doen met onze expertise?

Bekijk ons laatste nieuws, blogartikelen en evenementen en zie hoe onze experts hun kennis toepassen om onze projecten te verbeteren en hoe ze hun expertise delen met andere professionals.

Bekijk nieuws & ideeën