Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Sustainable design renewableenergy
Expertise

Hernieuwbare energie

Verhaal

Er zijn diverse mogelijkheden om hernieuwbare energieproductie te integreren in een project: zonne-energie door middel van thermische zonnecollectoren of fotovoltaïsche panelen, geothermische toepassingen, een lucht-water of lucht-lucht warmtepomp, een warmtekrachtkoppelings-installatie (WKK) op biobrandstof, restwarmte van industriebedrijven, riothermie, windenergie, H2-brandstofcel…

VK is gespecialiseerd in de integratie en coördinatie van verschillende hernieuwbare energiesystemen, rekening houdend met de meest recente technologieën. Zo kunnen we bijvoorbeeld de energieproductie van PV-panelen in de gevel (Building Integrated Photovoltaïcs of BIPV) optimaliseren, en de beste afstemming van energieproductie en -verbruik van de verschillende technologieën bepalen.

Ook bekijken we telkens de mogelijkheid tot opslag van warmte en elektriciteit op korte, middellange en lange termijn. Bovendien wordt van elke technologie of combinatie een levenscycluskostanalyse gemaakt waarbij de return on investment en de total cost of ownership bepaald wordt. Bij grote investeringen kan geopteerd worden om samen te werken met een derdebetalersysteem of een energy service company (ESCO). VK biedt begeleiding bij zo’n ESCO-samenwerking.

Meer weten over wat we doen met onze expertise?

Bekijk ons laatste nieuws, blogartikelen en evenementen en zie hoe onze experts hun kennis toepassen om onze projecten te verbeteren en hoe ze hun expertise delen met andere professionals.

Bekijk nieuws & ideeën