Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Me engineering full
Expertise

M&E Engineering

Verhaal

De technische installaties vormen een essentiële schakel in de realisatie van een performant en functioneel gebouw. VK Architects & Engineers biedt alle speciale technieken aan binnen het ontwerp- en realisatieproces. Vanuit de disciplines HVAC, elektriciteit en sanitair – en de wijde vertakking in sub-disciplines – sturen onze ingenieurs alle mogelijke componenten aan voor een project: klimaat, verlichting, (data)communicatie, liften, beveiliging, toegangscontrole …

Onze ingenieurs passen hun knowhow en ervaring toe in uiteenlopende projecten: van zorggebouwen, over kantoortorens en residentiële ontwikkelingen, tot horeca-projecten, scholen, ondergrondse parkings en publieke ruimtes. Hun kennis wordt toegepast in nieuwbouwprojecten en renovaties tot restauraties van beschermde gebouwen en interieurs.

Daarnaast bezit VK unieke expertise in specifieke sectoren. In de zorgsector en de farma-sector ontwerpen onze ingenieurs installaties voor o.a. medische gassen, medische uitrusting, clean-rooms, koelcellen, contaminatieniveaus, overdruk …

VK pleit bij dit alles voor een geïntegreerd ontwerp. Technische installaties hebben een grote impact op een project, naar functionaliteit, maar zeker ook naar kostprijs. Onze ingenieurs kunnen op beide vlakken een grote meerwaarde betekenen, door vanaf het begin betrokken te worden in het ontwerpproces.

Onze ingenieurs technieken overleggen hierbij ook intensief met onze experts duurzaamheid. Zo stellen zij technische installaties voor die performant zijn op alle vlakken. Daarvoor maken onze ingenieurs gebruik van dynamische rekensoftware in alle fasen van het ontwerp- en realisatieproces.

Doelmarkten
Healthcare Design
Building Engineering

Contacteer een van onze experten:
m&e@vkgroup.be

  • Expert meyns wim web
    Wim Meyns
    director M&E Engineering
  • Expert dasnois frederic web
    Frédéric Dasnois
    principal M&E Engineering
Meer weten over wat we doen met onze expertise?

Bekijk ons laatste nieuws, blogartikelen en evenementen en zie hoe onze experts hun kennis toepassen om onze projecten te verbeteren en hoe ze hun expertise delen met andere professionals.

Bekijk nieuws & ideeën