Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Parametric design full
Expertise

Parametrisch Ontwerp

Verhaal

De ontwerpers van VK optimaliseren vastomlijnde ontwerpdoelstellingen in het kader van een aantal beperkingen (contextueel, financieel, temporeel …). Voor een succesvol eindresultaat moet een hele reeks beslissingen genomen worden voor tal van parameters. Deze beslissingen vroeg in het ontwerpproces nemen, levert zonder enige twijfel op alle vlakken en voor alle betrokken partijen belangrijke voordelen op.

Zo is het algemeen geweten dat, hoe beter de ontwerper geïnformeerd is bij de start van een project, hoe beter het eindresultaat zal zijn. Bovendien kost het ook veel meer om een ontwerp aan te passen in een latere fase dan in het begin.

Met parametrisch ontwerp biedt VK een aanpasbare ontwerpmethode. Door simulaties te gebruiken als ontwerpinstrument, hanteert parametrische modellering de geometrie van een gebouw op een flexibele manier.

Met deze geometrische flexibiliteit kunnen onze ontwerpers verschillende parameters aanpassen bij de start van het ontwerpproces, en zo testen hoe een ontwerp presteert onder uiteenlopende omstandigheden.

Zo kunnen verschillende ontwerpmodellen getest en geëvalueerd worden op een redelijk eenvoudige manier, doorheen het ontwerpproces. Afhankelijk van de vragen die beantwoord moeten worden, kunnen onze parametrische ontwerpers verschillende simulaties toepassen op het ontwerp: energie, comfort en gebouwenimpact, daglicht, structureel, wind en akoestiek. De waardevolle informatie die voortvloeit uit deze parametrische modellering, laat de andere ontwerppartners, de klant of de eindgebruiker toe om onderbouwde en rendabele beslissingen te nemen.

VK biedt parametrische ontwerpoplossingen aan in verschillende projectfasen. Onnodig te zeggen dat, hoe vroeger onze parametrische ontwerpers worden betrokken, hoe beter dit het eindresultaat zal beïnvloeden.

Doelmarkten
Healthcare Design
Building Engineering
Meer weten over wat we doen met onze expertise?

Bekijk ons laatste nieuws, blogartikelen en evenementen en zie hoe onze experts hun kennis toepassen om onze projecten te verbeteren en hoe ze hun expertise delen met andere professionals.

Bekijk nieuws & ideeën