Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Sustainable design smartbuildings
Expertise

Smart Buildings en monitoring

Verhaal

Meten is weten. Dat is zeker zo in het geval van energieverbruik van gebouwen. VK heeft een brede bibliotheek aan projecten waarop onderzoek en ontwikkeling van energiemonitoring toegepast wordt, zodat men big data concepten kan inzetten om het energieverbruik in gebruiksfase te evalueren en bij te sturen ter optimalisatie.

Een slim gebouw kan naast energiemonitoring eveneens andere Smart toepassingen implementeren. VK adviseert hoe deze efficiënt en geïntegreerd kunnen geïmplementeerd worden in een gebouw. Door slim en responsief om te springen met gegevens die verzameld worden in en rond een gebouw, kan men een waaier aan geïntegreerde toepassingen bieden. Het gebouw faciliteert de real-time connectie tussen mensen en dingen en fungeert als de ultieme “personal assistent” voor zowel personeel, bezoekers als de gebouwbeheerder. Applicaties kunnen worden geselecteerd in functie van de volgende “smart objectives”:

  • creëren van een innovatieve en inspirerende plek
  • verbeteren van tevredenheid en welbevinden van gebouwgebruikers & aantrekken van nieuw talent
  • verhogen van productiviteit, flexibiliteit en efficiënt ruimtegebruik
  • verhogen van digitale connectiviteit, werknemer empowerment en samenwerking
  • verbeteren van environmental sustainability
  • optimaliseren van de dienstverlening, de werking en het onderhoud van het gebouw

De toepassingen maken de gebruikservaring van personeel, bezoekers en de gebouwbeheerder aangenamer, makkelijker, veelzijdiger.

Meer weten over wat we doen met onze expertise?

Bekijk ons laatste nieuws, blogartikelen en evenementen en zie hoe onze experts hun kennis toepassen om onze projecten te verbeteren en hoe ze hun expertise delen met andere professionals.

Bekijk nieuws & ideeën