Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Structural engineering full
Expertise

Stabiliteit

Verhaal

Bij het zich verbeelden van een nieuw project, is het makkelijk zich de vorm voor te stellen, het uiterlijk van de gevels, de volumetrie … Maar niemand stelt zich een gegalvaniseerde hoge weerstand stalen H-balk voor … Nochtans kan een gebouw of kunstwerk niet overeind blijven zonder een structuur. De structuur houdt alles samen en wordt ontworpen door de stabiliteitsingenieur.

VK’s stabiliteitsingenieurs staan ten dienste van architecten en ingenieurs technieken. Hun structurele oplossingen helpen architectuur de weg vinden van tekentafel naar realiteit, en optimaliseren de integratie van de technieken. De stabiliteitsingenieurs zoeken constant naar de beste oplossing om het project te laten functioneren tegen een geoptimaliseerde kost. Daarom vraagt een VK-ingenieur zich niet af of iets kan, maar veeleer tegen welke prijs.

Onze ingenieurs zoeken naar het goede structurele systeem en kiezen het juiste constructiemateriaal. Naast het traditionele beton en staal gebruikt VK frequent andere innovatieve materialen of hoogtechnologische toepassingen: hoge weerstand beton en staal, voorgespannen beton, spantextiel, gelijmd gelamineerd hout, gelamineerd fineerhout, koolstofvezels, composiete elementen zoals beton-staal of beton-hout …

Iedere structuur is ontworpen om wind- en sneeuwlasten te weerstaan, aardbevingen en krachten door temperatuurwissels, volgens de vereisten van de geldende bouwcode. Onze ingenieurs voeren ook dynamische analyses uit via rekensoftware. Trillingen door windturbulentie, vloervibratie door machines of menselijke activiteit, dynamische effecten door een explosie … al deze dynamische aspecten kunnen berekend worden. Daarnaast ontwikkelt VK specifieke programma’s voor specifieke facetten, zoals brandweerstand, weerstand van funderingen en verzakkingen.

De mogelijkheid tot snelle calculaties laat onze stabiliteitsingeniers toe om snelle antwoorden en optimale oplossingen te bieden in alle projectfases, en de architecten en klanten te helpen hun doel te bereiken.

Doelmarkten
Healthcare Design
Building Engineering

Contacteer een van onze experten:
structural-engineering@vkgroup.be

  • Expert dewael jeroen web
    Jeroen De Wael
    principal Structural Engineering
  • Expert weverbergh sebastien web
    Sébastien Weverbergh
    principal Structural Engineering
Meer weten over wat we doen met onze expertise?

Bekijk ons laatste nieuws, blogartikelen en evenementen en zie hoe onze experts hun kennis toepassen om onze projecten te verbeteren en hoe ze hun expertise delen met andere professionals.

Bekijk nieuws & ideeën