Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Hospitals mechelen azsm 1

AZ Sint-Maarten wint IFHE International Building Award

News

VK Architecten & Ingenieurs is bijzonder trots dat AZ Sint-Maarten de IFHE2020 International Building Award heeft gewonnen! Het geeft een enorme voldoening dat deze beroepsfederatie voor healthcare design de conceptuele en ontwerpkwaliteiten van dit toekomstgericht, patiënt-geöriënteerd ziekenhuis erkent.

IFHE is een internationale federatie voor professionals in ziekenhuisontwerp en healthcare design. De jury was vol lof over de creatieve architectonische oplossingen, waarbij een zeer compact gebouw veel natuurlijk licht en uitzicht biedt, resulterend in hoogwaardige ruimtes voor zowel patiënten als personeel. Dit zorgt voor een uitstekende duurzame healing environment.

Jan Ennekens, algemeen directeur van AZ Sint-Maarten, deelt zijn waardering over het ziekenhuis - dat nu al meer dan 2 jaar operationeel is: "Met zijn hedendaagse architectuur en witte gevels straalt het gebouw eenvoud en rust uit. Het helende karakter van het gebouw wordt gevormd door frisse lucht, veel daglicht, weloverwogen kleurgebruik, uitzicht op groene daken en contact met de groene omgeving. Samen met het geïntegreerde kunstwerk draagt dit bij aan een 'healing environment' en het welbevinden van de patiënt".

Eerder werd het project al bekroond voor het baanbrekende gebruik van BIM in een zeer veeleisende en complexe omgeving, en met de IFMA Facility Awards. Drie erkenningen door peers in verschillende domeinen, als bekroning van een succesvolle samenwerking tussen de ziekenhuisdirectie en alle ontwerp- en bouwpartners.

We vermelden ook graag dat een van onze experts, Milena Bruyninckx, 2de werd voor de Student Competition Award “Healthcare Engineering – Global Climate Action and Energy Requirements”. Milena stelde haar onderzoek voor waarbij ze een instrument ontwikkelde om de duurzaamheid van ziekenhuisgebouwen te evalueren vanuit een levenscyclusperspectief. Een cruciaal instrument dat onze architecten en ingenieurs informeert over hun keuzes en hen adviseert bij beslissingen om tot een duurzaam ziekenhuisgebouw te komen.

ifhe.info
www.azsintmaarten.be
ifma.be

Gepubliceerd op
01/02/2021
Verwante markten
  • Healthcare Design
  • Hospitals
Verwante expertise
Verwante projecten