Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Nigelyoung fosterpartners finished 201912 mixed luxembourg hamilius lafayette 1898 N21 web

Eerste Galeries Lafayette van Luxemburg opent in Royal-Hamilius

News

Galeries Lafayette opende recent een nieuwe winkel in een van de vijf gebouwen van Royal-Hamilius, een stadsontwikkeling voor gemengd gebruik. Als vlaggenschip van het project is het ontworpen als blikvanger. Galeries Lafayette strekt zich uit over 6 niveaus, van het gelijkvloers tot +5. VK Architects & Engineers staat in voor de stabiliteitsstudies van het project, een ontwerp van Foster & Partners en Tetra Kayser.

De 6 etages van Galeries Lafayette staan op het kelderblok van Royal-Hamilius, dat bestaat uit 8 ondergrondse niveaus voor parking en een laag gelijkvloers voor de Fnac. Over enkele maanden vormt het dakrestaurant Manko de kroon op Galeries Lafayette, met 2 extra niveaus, +6 en +7. Daarnaast komt er een publiek toegankelijk dakterras om het panorama van de stad Luxemburg te aanschouwen.

Structurele aandachtspunten

Structureel gezien heeft het gebouw van Galeries Lafayette aanzienlijke overkragingen van 4,5 meter in de Boulevard Royal en de Grand'Rue. De hoek van deze 2 assen bevat een vide met panoramische liften, met twee dubbele overkragingen (in beide richtingen) bij niveau 0 en niveau +5.

Ook een groot centraal atrium met roltrappen vormt een structurele uitdaging. Het is bedekt met een glazen dak voor natuurlijk licht - dit glazen dak is begaanbaar voor het publiek. Op elke verdieping hebben de atriumplaten ook overkragingen, omdat de steunelementen op een bepaalde afstand van de atriumranden staan.

Ten slotte zorgt een transitieplaat op niveau +5 voor de overgang van de dragende elementen tussen de +6 en +5. De structuur op +6 en +7 is namelijk totaal verschillend van die van de lagere verdiepingen.

Gepubliceerd op
15/01/2020
Verwante markten
  • Building Engineering
  • Hospitality & leisure
Verwante expertise
Verwante projecten