Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Hospitals phulycity bachmai2 7 web

Feestelijke opening Bach Mai 2 en Viet Duc 2 in Vietnam

News

Op zondag 21/10/2018 zijn in Phu Ly City (Ha Nam Province) de poliklinieken van het Bach Mai 2 Hospital en het Viet Duc 2 Hospital plechtig geopend in aanwezigheid van Vicepremier Vu Duc Dam en de Minister van Volksgezondheid Nguyen Thi Kim Tien en tal van andere officials. Een mijlpaal in de geschiedenis voor Vietnam en ook voor het team van VK Vietnam dat jarenlang aan het ontwerp en de engineering deze ziekenhuizen heeft meegewerkt.

Tijdens de ceremonie benadrukte minister Nguyen Thi Kim Tien: “De tweede faciliteiten van het Bach Mai Hospital en het Viet Duc Hospital zijn twee projecten in het kader van een overheidsdoelstelling om 5 nieuwe ziekenhuizen te bouwen met het doel de Vietnamese gezondheidszorg te moderniseren en op het niveau te brengen van de meest performante landen in de regio. Naast medische behandeling en overdracht van technologie en opleiding, moet de opening van deze ziekenhuizen ook bijdragen tot het verminderen van de overbelasting van de centrale en lokale ziekenhuizen in en om Hanoi, het aantal mensen reduceren die naar het buitenland trekken voor behandeling, en ernstig zieken uit de omgeving medisch onderzoek en behandeling aanbieden met hoogstaande technologie.”

Twee nieuwe mega-ziekenhuizen voor de Ha Nam Provincie

Het Bach Mai II-ziekenhuis heeft een capaciteit van 1.000 ziekenhuisbedden en zal ongeveer 5.000 bezoekers per dag ontvangen. Met een totale vloeroppervlakte van meer dan 123.000m², gebouwd met 1 ondergrondse en 7 bovengrondse verdiepingen zullen in dit modern algemeen ziekenhuis patiënten met ernstige ziekten behandeld worden: cardiologie, interne geneeskunde, tumoren, urinewegen, ademhalingswegen …

Faciliteit 2 van het Viet Duc Hospital heeft eveneens 1.000 ziekenhuisbedden en er zullen 3.500 consultaties per dag doorgaan. Er zijn maar liefst 40 operatiezalen. Ter vergelijking: in Europa is UZ Leuven met 33 OK’s het grootste chirurgisch centrum. Dit chirurgisch ziekenhuis met een vloeroppervlakte van meer dan 125.000 m² zal vooral letsels aan botten, schedel, hoofd, nek, borst, ruggengraat en thorax behandelen, naast cardiovasculaire chirurgie.

Tijdens de inhuldiging benadrukte Vicepremier Vu Duc Dam: “Deze twee moderne ziekenhuisgebouwen zijn de emanatie van een nieuwe aanpak met een vriendelijke, positieve impact op de hersteltijd en een goede werkomgeving voor gezondheidswerkers. Na voltooiing van het project zullen mensen toegang hebben tot gezondheidszorg van hoge kwaliteit in Ha Nam en moeten ze niet meer naar Hanoi.”

VK Architects & Engineers zet met deze 2 nieuwe mega-ziekenhuizen een volgende stap in de Vietnamese markt. Na de realisatie van VinMec International Hospital in 2012 werpt het zich hiermee definitief op als specialist in ontwerp en engineering van ziekenhuizen. De ambitie is nu om onder de naam VKA HEALTHCARE, een joint venture tussen VK en Archetype, in gans Azië dergelijke projecten te realiseren.