Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Visual industry oostende innovocean ANKE01 sky05 txt BAFO web

InnovOcean, nieuw labogebouw voor marien onderzoek in Oostende

News

In Oostende wordt een nieuw gebouw opgetrokken waar het VLIZ en het ILVO marien onderzoek en onderwijs zullen verrichten. Het VLIZ, Vlaams Instituut voor de Zee, bevordert de internationale uitstraling van het Vlaamse zeewetenschappelijke onderzoek en het internationaal marien onderwijs. Het ILVO, Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, is een internationaal bekend wetenschappelijk instituut van de Vlaamse overheid. Beide instellingen zijn apart gehuisvest in verouderde gebouwen, maar werken eigenlijk complementair.

InnovOcean, hét nieuwe mariene gebouw voor Vlaanderen, moet een logische synergie stimuleren tussen beide instituten. Naast kantoren, een congrescentrum en catering, bevat het gebouw ook een zeebibliotheek, fysico-chemische laboratoria en laboratoria voor aquacultuur en een atelierruimte. Dit nieuwe landmark in Oostende biedt in totaal plaats aan 200 werknemers.

GRO- en BEN-gebouw

Gerealiseerd in een Design & Build-formule, zorgt het ontwerpteam voor een duurzame benadering, met de hoogste comfortklassen voor winter- en zomercomfort. Daarbij kan de gebruiker zelf het comfort beïnvloeden.

Met een E-peil van E56 en een GRO-score van 73% of ‘Beter’, is InnovOcean een duurzaam en kosten-optimaal onderzoeksgebouw, dat mogelijkheden laat voor de integratie van duurzame toepassingen in de toekomst.

Robuust labogebouw

Door het zeeklimaat, met zeezouten, rukwinden en zand, is geopteerd voor een robuust, onderhoudsarm gebouw.

Ook de labo’s vergen een bijzondere benadering, zoals de labo’s met zeewater omwille van de hoge corrosie die hiermee gepaard kan gaan.

Gepubliceerd op
21/04/2020
Verwante markten
  • Building Engineering
  • Offices
  • Education
  • Public & government
  • Industry
Verwante expertise
Verwante projecten