Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

News down2earth logo

Private Equity Fund Down 2 Earth Capital neemt belang in VK

News

Down 2 Earth neemt een stevig belang in de holding VK Group. VK Group is de holding achter een van België’s grootste architecten- en ingenieursbureaus, beter bekend als “VK Architects & Engineers”. Paul Corbeel, de huidige CEO, en het management van holding VK GROUP, zijnde Karel Verhaeghe, Alain Bossaer en Dirk Slabbinck, stappen mee in het verhaal waardoor de continuïteit verzekerd is.

VK Architects & Engineers werd in 1952 opgericht in Roeselare door Hubert Van Kerckhove en bouwde mee aan de naoorlogse industriële infrastructuur. In 1985 nam zoon Peter Van Kerckhove de dagelijkse leiding over en diversifieerde hij de activiteiten en doelmarkten. Sinds 2011 wordt VK Architects & Engineers geleid door CEO Paul Corbeel. Vandaag, 65 jaar later, is de groep uitgegroeid tot een toonaangevende, multidisciplinaire ontwerp- en studiegroep op internationale schaal, met vier vestigingen in België en twee in Vietnam. De groep heeft een geconsolideerde omzet van 31 miljoen euro en telt 300 werknemers.

Het dienstenpakket van VK Architects & Engineers gaat van masterplanning, haalbaarheidsstudies, architectuur, stabiliteit, M&E engineering tot interieur- en landschapsarchitectuur en infrastructuur. Daarnaast biedt VK Architects & Engineers een aantal hyperspecialisaties aan zoals Facade engineering, Acoustical Engineering, Fire Engineering en Sustainable Design.

Zowat de helft van de projectportefeuille zit in de Healthcare-markt waar VK Architects & Engineers dit totaalpakket aanbiedt aan ziekenhuisklanten en binnen de mentale zorg en ouderenzorg. De voornaamste lopende projecten zijn: AZ Sint-Maarten Mechelen, AZ Delta Roeselare, AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, ZNA Antwerpen, Hôpital Erasme Brussel en Grand Hôpital de Charleroi. In Vietnam werkt VK Architects & Engineers momenteel aan twee openbare ziekenhuizen van telkens 1000 bedden voor het Vietnamese Ministerie van Gezondheidszorg, Bach Mai II en Viet Duc II.

Voor de andere helft van het zakencijfer treedt VK Architects & Engineers op als engineering partner van vooraanstaande collega-architectenbureaus, vastgoedpromotoren en overheden. Daarbij staat het in voor de engineering van kantoorgebouwen, residentiële ontwikkelingen, scholen, vrijetijdsgebouwen en publieke opdrachten. Enkele in het oog springende projecten zijn: in Brussel het nieuwe NAVO Hoofdkwartier, New Brussels X en het nieuwe mediahuis voor VRT, in Gent De Krook en Ghelamco Arena, in Antwerpen Post X en Nieuw Zuid, en in Ho Chi Minh City recent nog de nieuwe flagship store van H&M.

Down 2 Earth verwerft een meerderheidsbelang in VK en zal daarmee de verdere internationale groei van de groep ondersteunen. De dagelijkse leiding van de groep blijft in handen van het huidige management, onder leiding van Paul Corbeel.

Gepubliceerd op
10/11/2017