terug naar alle nieuws

VK is HQE referent

Over

HQE is een Franse evaluatiemethode die duurzame prestatiedoelstellingen nastreeft door voornamelijk te focussen op de levenscyclusanalyse (LCA) van gebouwen.

Aan de basis van de multicriteria-aanpak ligt het welzijn van de gebruikers, door de impact op gezondheid en comfort van het individu en op het binnenklimaat in kaart te brengen.

Valerie Vergaert

principal sustainable design, VK architects+engineers

Duurzaam ontwerp

Aan de basis van de multicriteria-aanpak ligt het welzijn van de gebruikers, door de impact op gezondheid en comfort van het individu en op het binnenklimaat in kaart te brengen. De totaalscore wordt uitgedrukt als Pass, Goed, Zeer Goed, Uitmuntend of Uitzonderlijk.

De basis voor de milieu-analyse is vergelijkbaar met die van BREEAM, zij het met een iets andere focus en verdeling van de criteria. In de HQE-beoordeling zijn comfort en gezondheid iets meer vertegenwoordigd dan bij BREEAM.

  • Eco-constructie: de relatie van het gebouw met zijn directe omgeving; integere keuze van producten, systemen en processen; werf met een lage milieubelasting.
  • Eco-management: energiebeheer, waterbeheer, bedrijfsafvalbeheer, onderhoud - duurzaamheid van de milieuprestaties.
  • Comfort: hygrothermisch comfort, akoestisch comfort, visueel comfort, olfactorisch comfort.
  • Gezondheid: kwaliteit van de ruimtes, luchtkwaliteit, waterkwaliteit.

VK is ook BREEAM International Assessor, EPB-verslaggever en WELL Accredited Professional.

Andere interessante artikels

Wil je de toekomst mee vorm geven met je vindingrijkheid en esthetisch oog voor detail, vanuit een gevoel van verantwoordelijkheid?

Bekijk onze vacatures!

Wil je ons graag leren kennen?

Contacteer ons & misschien wordt dit het begin van een mooie samenwerking.

Made byBits of Love