Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Visual industry roeselare granero web Enscape 2019 05 14 07 32 30

VK keert terug naar zijn wortels

News

In de haven van Roeselare zijn de silo’s van Hanekop een bekend gezicht, en vormen er een landmark. Granero Industrio, een samenwerking tussen Debaillie, Maselis en Versele-Laga, blaast de industriële site nieuw leven in. VK staat in voor het ontwerp en de realisatie.

Terug naar 1959

De silo’s en bloemmolen vormen een bekend beeld in Roeselare, en zijn van veraf zichtbaar. Een groot deel van de site werd vanaf 1959 ontworpen door VK, toen nog Ingenieursbureau Van Kerckhove. Oprichter Hubert Van Kerckhove ontpopte zich als een Europese referentie voor silobouw.

Sinds 2008 wordt het complex niet meer gebruikt. De naburige bedrijven Debaillie, Maselis en Versele-Laga kochten samen het geheel, om het opnieuw in bedrijf te nemen.

Terug naar de toekomst

Granero Industrio contacteerde VK voor een haalbaarheidsstudie, waarna VK ook werd gevraagd om de vernieuwde site te ontwerpen.

De silo’s worden gerenoveerd en opnieuw in gebruik genomen. Met een opslagcapaciteit van 25.000 m³ zijn ze een uniek gegeven. Het ontwerp van VK vervangt het amalgaam van materialen en bouwhoogtes door een uniformere aanblik met markante geveltoevoegingen. Zo wordt het landmark-aspect nog versterkt, en de nodige allure gegeven aan het vernieuwde industriecomplex.

Het oudste deel van het geheel, met uitzondering van een beschermde silogebouw uit 1934, wordt vervangen door een nieuwbouw met laadstations.

Granero Industrio moet operationeel zijn in 2022.

Gepubliceerd op
08/11/2019
Verwante markten
  • Building Engineering
  • Industry
Verwante expertise
Verwante projecten