Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Aphp

VK lid van consortium, geselecteerd voor volgende fase voor wedstrijd Hôpital Universitaire Grand Paris Nord

News

In juli 2019 lanceerde het AP-HP een beperkte projectmanagementwedstrijd voor de bouw van het toekomstige ziekenhuis. De jury selecteerde op 21 oktober jl. vier architectengroepen, waaronder een team van ziekenhuisexperts bestaande uit het bureau MBA (Michel Beauvais Associés) als mandataris, Baumschlager Eberle Architekten, VK Architects & Engineers, WSP France, Oasiis, Lucigny-Talhouet & Associés en Hors Champs.

De bouw van het Groot Universitair Ziekenhuis Parijs-Noord is een belangrijke operatie als onderdeel van de toekomstige campus van het universitair ziekenhuis "Projet d'Intérêt Général" (PIG). Gelegen in Saint-Ouen, ten noorden van Parijs, zal het toekomstige ziekenhuis worden ontworpen voor multifunctionele klinische en chirurgische activiteiten, gericht op ambulante activiteiten, en de chirurgische activiteiten van de ziekenhuizen Bichat en Beaujon in Clichy hergroeperen. Gezien de vele uitdagingen wordt het project door het AP-HP beschouwd als de belangrijkste ingreep voor de komende twintig jaar.

De selectie van onze groep biedt de mogelijkheid om een unieke totaalaanpak te ontwikkelen, door meerdere vaardigheden samen te brengen binnen een enkel team, opgewassen tegen de uitdagingen van een uitzonderlijk programma op vlak van schaal en complexiteit. Door dit project kunnen we onze architecturale expertise bundelen, die reeds in een groot aantal universitaire ziekenhuizen werd geïmplementeerd.

De bouw van het Universitair Ziekenhuis Grand Paris-Nord biedt voor onze groep de mogelijkheid om te werken aan het ontwerp van een future-proof gebouw, resoluut stedelijk, verbonden met zijn omgeving, patiëntgericht, en energieneutraal. Het gaat over 1.000 bedden. De laureaat wordt bekend gemaakt in september volgend jaar.

Gepubliceerd op
02/12/2019
Verwante markten
  • Healthcare Design
  • Hospitals
Verwante expertise