Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Web about us
Over VK

Belgium's finest since 1952

Wie is
VK?

Inzicht in de behoeften van onze klanten is onze passie. We verbeteren onszelf voortdurend zodat we u professioneel advies en innovatieve oplossingen kunnen bieden.

VK Architects & Engineers is een ontwerp- en studiebureau met meer dan 65 jaar ervaring en knowhow. Als multiprofessionele en interdisciplinaire onderneming bieden we een breed gamma aan diensten binnen het ontwerpproces. Onze architecten en ingenieurs ontwerpen gebouwen en ruimtes waar mensen genezen, onderwijs genieten, werken of zich ontspannen.

We zijn actief in twee hoofddomeinen: Healthcare design en Building Engineering. In Healthcare Design bieden we alle disciplines aan: van masterplanning en programmatie, over architectuur en interieur, tot stabiliteit, technieken, infrastructuur en omgevingsaanleg. Binnen de ziekenhuiswereld geldt VK ondertussen als een gereputeerde partner met tientallen referenties en meer dan 1 miljoen m² ziekenhuisprojecten alleen al het laatste decennium.

In Building Engineering staan onze ingenieurs en landschapsontwerpers ten dienste van architecten, bouwheren en vastgoedontwikkelaars voor masterplanning, programmatie, stabiliteit, speciale technieken, infrastructuur en omgevingsaanleg. VK heeft binnen dit domein aan enkele iconische gebouwen meegewerkt en mag tal van internationaal gerenommeerde architecten en ontwikkelaars tot haar klanten rekenen.

Daarnaast biedt VK voor alle bouwheren ook heel specialistische expertise aan: fire safety engineering, acoustical engineering, sustainable design en facade engineering.

In elk project streven onze experten naar een integrale benadering. Een concept dat alle disciplines integreert, inclusief de knowhow van de gebruikers, biedt voordelen op alle vlak. Kostenefficiëntie en tijdswinst tijdens het ontwerp- en bouwproces, een versterking van de architecturale identiteit, onderhoudsvriendelijkheid, flexibiliteit, optimaal comfort ... Zo ambieert VK een duurzaam resultaat op lange termijn.

In welke rol dan ook, VK Architects & Engineers neemt de belangen van investeerders, bouwheren, openbare besturen, ontwerpers en eindgebruikers ter harte. Onze 400 experten staan klaar om uw bouwproject te laten welslagen.

Mijlpalen

1952
1952

Oprichter Hubert Van Kerckhove start zijn professionele activiteiten en bouwt een stevige reputatie op als Europese referentie in het ontwikkelen en engineeren van industriële sites.

1964
1964

Van Kerckhove treedt toe tot de Orde van Architecten, en richt daarbij zijn focus op de Belgische gezondheidszorg.

1990
1990

Met Peter Van Kerckhove aan het roer, treedt VK een nieuwe fase in van groei en internationalisering.

1999
1999

Als lid van het ontwerpteam voor het gerechtsgebouw van Antwerpen, samen met Richard Rogers en Arup, neemt VK een belangrijke stap op het internationale podium.

2002
2002

Tussen 2002 en 2013 voegt VK 4 Belgische greenfield-ziekenhuizen toe aan zijn portfolio, voor in totaal 2830 bedden.

2005
2005

Als engineering partner voor het nieuwe NAVO hoofdkwartier, bevestigt VK zijn rol bij toonaangevende projecten op internationale schaal.

2009
2009

VK zet voet op Viëtnamese bodem, met als resultaat 3 greenfieldziekenhuizen in 10 jaar tijd.

2011
2011

Paul Corbeel neemt de leiding over van VK, voor een nieuw hoofdstuk van specialisatie en schaalvergroting.

2012
2012

VK zet in op geavanceerde engineering disciplines, met fire safety, acoustical, facade en parametric design.

2017
2017

Down2Earth neemt een meerderheidsparticipatie in VK om het internationale verhaal te ondersteunen.

2018
2018

VK en Archetype Group verbinden zich in de joint venture VKA Healthcare, om zo hoogstaand Healthcare Design aan te bieden op de Aziatische markt.

2020
2020

Luxemburgs ingenieursbedrijf Betic vervoegt VK Architects & Engineers.

Maak kennis met ons
management!

Directie

Groepsfoto van de directie. Van links naar rechts:

  • Dirk Slabbinck, executive officer
  • Alain Bossaer, executive officer
  • Paul Corbeel, chief executive officer
  • Karel Verhaeghe, chief financial officer

Waar we
belang aan hechten

Vakorganisaties

Binnen de architectuur- en engineeringwereld volgen we uiteraard conscentieus de vakpers op en houden we de vinger aan de pols in de meest vooraanstaande vakorganisaties en business clubs. Onze experten zijn ook vaak gastspreker binnen dit soort organisaties.