Terug naar overzicht

Gateway

Zaventem
Missie conversie en renovatie van een voormalige luchthaventerminal tot bedrijfshoofdkwartier
Klant Codic, Immobel
Architect A2RC, M.& J.M Jaspers Eyers & Partners
Data 2011 - 2016
Grootte 46200 m2
Eindgebruiker Deloitte

Gateway, het nieuwe hoofdkwartier van Deloitte in het hart van de luchthaven, biedt plaats aan 2.000 medewerkers. Het voormalige administratieve gebouw van Brussels Airport is gestript en volledig gerenoveerd.

Door de constante ontwikkeling van de nationale luchthaven, een van de belangrijkste groeipolen van België, raakte de site van de oude terminal in onbruik. Het kantoorproject ‘Gateway’ waardeert de site op, met respect voor het origineel concept.

Een nieuwe vleugel aan het U-vormig complex omsluit een centraal, gebouwenhoog atrium. Het bundelt alle verticale en horizontale circulatie, en biedt plaats aan een binnentuin, de receptiebalie en een multifunctionele ruimte. Deze blikvanger vereiste enkele bijkomende maatregelen omtrent brandveiligheid. Zo zorgt een uitgekiend RWA-systeem voor een veilige evacuatiemogelijkheid. Een sprinklerinstallatie verhoogt de brandveiligheid van het gebouw. Een automatisch blussysteem aan de gevel verhindert bovendien een eventuele brandoverslag naar nabijgelegen gebouwen.

Voor verwarming en koeling wordt het verdeelnetwerk van de luchthaven gebruikt. In de luchthavenzone is gas niet toegelaten om redenen van veiligheid.

Gerelateerde nieuwsartikels

  • 05 March 2015 Zware renovatie Deloitte headquarters van start Lees meer