Terug naar overzicht

Passport

Zaventem
Missie engineering van een nieuw kantoorgebouw
Klant Codic
Architect M.& J.M Jaspers Eyers & Partners
Data 2015 - 2017
Omvang 360 parkeerplaatsen
Grootte 28000 m2
Eindgebruiker KPMG, Microsoft

Naast de grondige renovatie van het Gateway-gebouw op de nationale luchthaven, wordt een nieuw kantoorgebouw gerealiseerd. Passport bestaat uit 2 L-vormige vleugels die een atrium omspannen. Behalve 8 verdiepingen kantoorruimte, omvat het project ook een restaurant, fitness en archiefruimte. Ondergronds staan 361 parkeerplaatsen en 73 fietsplaatsen ter beschikking van de huurders.

Het gebouw is flexibel benaderd, voor een multi-tenant context. De etage-oppervlakken van 1.655 m² kunnen makkelijk worden opgedeeld in een twee onafhankelijke zones. Eén vleugel wordt gehuurd door consultancybedrijf KPMG. Microsoft is een andere huurder.

Het project kent ook een duurzame benadering, met een ambitieniveau BREEAM “Very Good” en een E-peil onder E55. Veel aandacht is besteed aan een optimale luchtdichtheid, onder andere via een doorgedreven detaillering van de raamaansluitingen, en een performante thermische en zonwerende beglazing. Daarnaast worden de kantoren verwarmd en gekoeld via klimaatplafonds. On-site wordt echter geen warmte geproduceerd: warm water is afkomstig van het warmwaternetwerk van de luchthaven. Voor koeling worden free chilling en free cooling toegepast. Niet continu bezette lokalen (vergaderzalen en auditorium) gebruiken vraaggestuurde ventilatie. Optimale daglichttoetreding, gecombineerd met daglichtsturing in de kantoren en vergaderzalen, en energiezuinige TL5 verlichting, reduceert het elektriciteitsverbruik voor verlichting.