Missie engineering voor een nieuwe stadsontwikkeling
Klant Stad Waregem
Architect Goedefroo & Goedefroo, Robbrecht en Daem architecten
Data 2010 - 2016
Omvang 58 appartementen
Grootte 12500 m2

Een ingrijpende verbouwing heeft het centrum van Waregem sterk vernieuwd. Het oude rusthuis is vervangen door een stedelijke ontwikkeling, die plaats biedt aan een openbare bibliotheek, appartementen, handelsruimtes en een ondergrondse parking. Deze stedenbouwkundige ingreep is verbonden met de retailzone “Het Pand” via een wandelboulevard.

De site is grotendeels eigendom van het OCMW Waregem en werd aangepakt binnen een publiek-privaat samenwerkingsverband.

De nieuwe bibliotheek is tot 3 maal zo groot als de vorige, met integratie van een maximum aan groene technieken. Zo wordt de basisverlichting voorzien door de 4 beglaasde gevels en noordgerichte daklichten. Voor klimatisatie worden geothermie en betonkernactivering ingezet.

De bibliotheek beschikt ook over een leescafé en polyvalente ruimte, die afzonderlijk – dus ook na openingsuren – gebruikt kunnen worden.

Gerelateerde nieuwsartikels

  • 03 October 2016 Nieuwe bibliotheek Waregem opent de deuren Lees meer