Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Alco Bio Fuel

Plaats Gent, België
Tijdslijn 2007 - 2008

nieuwbouw van een bioethanol fabriek

Intro

Zodra deze producent van biobrandstof in de Gentse zeehaven groen licht kreeg, werd VK gevraagd om de productie-plant mee vorm te geven. De bioraffinaderij is een topleverancier van bio-ethanol in België, en de vele co-producten, zoals vloeibaar CO2. VK stond in voor de stabiliteit van de nieuwe plant en leverde ook de infrastructuurstudies.

Lees meer
Klant(en)
  • AlcoBiofuel

Verhaal

In Gent speelt Alco Bio Fuel in deze economie van de 21ste eeuw een rol van betekenis. Zij ondersteunen zowel de Belgische economie als ons milieu én onze landbouw.

Industry gent alcobiofuel 4 web

In Gent speelt Alco Bio Fuel in deze economie van de 21ste eeuw een rol van betekenis. Meer bepaald op het vlak van biobrandstoffen ontplooien zij in de Gentse haven hun activiteiten, en daarmee ondersteunen zij zowel de Belgische economie als ons milieu én onze landbouw in belangrijke mate.

Alco Bio Fuel gaat voor 75% van het Belgische quota. De raad van bestuur geeft groen licht gegeven voor de bouw van een productie van 300.000 m³ ethanol in Gent.

Het quotum werd door de federale regering opgetrokken tot 250.000 m³ in plaats van 190.000 m³. De totale investering bedraagt 120 mln EUR.

De zogenaamde AlcoBioFuel-fabriek produceert in een eerste fase 150.000 kubieke meter bio-ethanol. Daarvoor is 400.000 ton graan nodig. Later kan een tweede lijn gebouwd worden met dezelfde capaciteit.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs