Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Alco Bio Fuel Green CO2

Plaats Gent, België
Tijdslijn 2015 - 2016

ontwerp van een CO2 productie eenheid

Intro

Bij de productie van bio-ethanol, komt heel wat CO2 vrij. Als een van België’s grootste bio-ethanolproducenten, investeerde Alco Bio Fuel in een groene CO2 productie-eenheid. Daarbij wordt de CO2 vloeibaar gemaakt en opgeslagen in 4 verticale tanks. VK ontwierp de productie-eenheid, die wordt vervolledigd met een prefab-containergebouw met labo, technische ruimte, sanitair en chauffeursruimte.

Lees meer
Klant(en)
  • AlcoBiofuel
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
100000 ton/jaar

Verhaal

AlcoBioFuel recupereert jaarlijks 100.000 ton CO2 en vermindert zo merkelijk de voetafdruk van de bio-ethanol-productie.

Enkele jaren geleden realiseerde VK voor AlcoBioFuel een bio-ethanol productie-eenheid in de Gentse kanaalzone. Aansluitend daarop bouwde VK Architects & Engineers een groene CO2 productie-eenheid. Bij het bio-ethanol-proces komt namelijk heel wat CO2 vrij, dat via deze nieuwe eenheid gerecupereerd en gecommercialiseerd zal worden. Op deze manier recupereert AlcoBioFuel jaarlijks 100.000 ton CO2 en wordt de voetafdruk van de bio-ethanol-productie merkelijk verminderd.

In een eerste zone wordt de CO2 geliquificeerd in een omsloten, niet-geklimatiseerd gebouw. Daarnaast bevinden zich in deze zone condensoren, een CO-washer en stripping.

Een uitbreiding van een bestaande buizenbrug brengt de vloeibare CO2 over naar de tweede zone. Daar wordt de CO2 opgeslagen in 4 verticale tanks. Daarnaast een prefab-containergebouw op een open staalstructuur met een labo, technische ruimte, sanitair en de chauffeursruimte. Vanuit de tanks wordt het CO2 namelijk getransporteerd naar tankwagens in de laadzones met 3 weegbruggen.

De geliquificeerde CO2 wordt gebruikt in de voedselindustrie, voor waterzuivering, koeltransporten en als chemische bron.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs