Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Ameel Candy World

Plaats Roeselare, België
Tijdslijn 2005 - 2006

uitbreiding voedseldistributiecentrum

Intro

Ameel Candy World is een distributiecentrum voor zoetwaren, frisdranken en alcoholische dranken, dat zich uitsluitend concentreert op de kleinhandel . Het bedrijf bevat een ruime opslaghal en kantoorgebouw voor 48 werknemers. Het vroegere depot met uitvoermogelijkheden beantwoordde niet langer aan de noden van het bedrijf en werd daarom verdrievoudigd, zowel in oppervlakte als in volume.

Lees meer
Klant(en)
  • Ameel Candy World
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
7655 m²

Verhaal

Vandaag omvat de vestiging 5.000 m² magazijnen (op een totaliteit van 7.655 m²) met een opslagcapaciteit van 6.600 paletten. De opslagruimte heeft nu 8 uitvoerboxen (vroeger 3) en 3 invoerboxen. Per box werd ook een wachtzone gecreëerd, waardoor de efficiëntie verhoogt en de uitvoermogelijkheden verdubbelen.

De bestaande betonnen skeletbouw werd compleet ontmanteld en geïntegreerd in de nieuwbouw, die bestaat uit staal en hout. De gevels van de hal werden bekleed met metaal, een mooi contrast met de houtbekleding van het kantoorgedeelte. Met het belang van hygiëne in de voedingssector in gedachten, is de hal heel zuiver afgewerkt: heldere structurele vormen zoals gelamelleerde liggers en betonnen kolommen, gepolierd beton, wit als afwerkingskleur, …

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs