Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Aquila Garden

Plaats Brussel, België
Tijdslijn 2011 - 2015

engineering van een passief residentiële ontwikkeling

Intro

Gelegen in de buurt van het Jubelpark in Brussel, telt "Aquila Garden" 83 nieuwe woningen en op het gelijkvloers 1 ruimte voor vrije beroepen. Het hele project werd voorgesteld als "passief". Elke ingreep (architecturaal of technisch) is economisch verantwoord in functie van het belang van de energiebesparing.

Lees meer
Klant(en)
  • Eaglestone
Architecten
  • ARCHI2000
Statistieken
79
9000 m²

Verhaal

Iedere architecturale of technische interventie werd ecologisch gerechtvaardigd, om te investeren in de zaken die energetisch het meest winst opleverden.

Dit project in de buurt van het Jubelpark in Brussel telt 79 nieuwe woongelegenheden, en 6 ruimtes voor vrije beroepen op het gelijkvloers. VK staat in voor het energieconcept van dit project (EPB en Platform Passief Huis) en voor de speciale technieken.

Het project past zich perfect aan het terrein aan, door een centrale groene ruimte te creëren die de woongelegenheden een goede bezonning biedt. Om de bezonning te optimaliseren, is het achterste gebouw verlaagd met een verdieping. Lange balkonnen met variabele diepte bieden bescherming tegen de zon, aangepast aan elk raam. Ieder appartement heeft dus een ruim terras, geoptimaliseerd volgens de noden die zich stellen naar schaduw.

De ontwikkelaar wilde een gebouw realiseren dat de “laagenergie” norm sterk benaderde. Daarom is het volledige project ontworpen als “passief”. Iedere architecturale of technische interventie werd ecologisch gerechtvaardigd, om te investeren in de zaken die energetisch het meest winst opleverden. De niveaus K28 en E49 werden behaald, en dit zonder specifieke interventies met betrekking tot luchtdichtheid en driedubbele beglazing.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs