Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

AZ Bach Mai 2

Plaats Phu Ly City, Vietnam
Tijdslijn 2014 - 2017

ontwerp van een algemeen ziekenhuis

Intro

Het Bach Mai Ziekenhuis in Hanoi is een van de meest gerespecteerde instellingen in Vietnam, met een uitgebreide poliklinische dienst. Ondanks de 1.900 bedden heeft het ziekenhuis een grote overbelasting. 60 km buiten Hanoi, vlakbij 2 grote verkeersaders, biedt Bach Mai 2 een oplossing. Met de nadruk op ambulante patiënten en 1.000 bedden kan het nieuwe ziekenhuis tot 5.000 consulten per dag verwerken.

Lees meer
Klant(en)
  • Ministerie van Volksgezondheid Vietnam
  • Vietnam
Statistieken
1000 bedden
115000 m²

Verhaal

Het zal 1000 bedden tellen en een ambulante afdeling die tot 5000 consultaties per dag kan afwerken.

Hospitals phulycity bachmai2 1 web

Het Bach Mai ziekenhuis werd opgericht in Hanoi aan het begin van de 20ste eeuw, en onderging gedurende zijn bestaan tal van uitbreidingen en renovaties. Heden is het een van de belangrijkste en meest gerespecteerde instellingen van het land, met uitgebreide ambulante dienstverlening en 1.900 bedden. Het beschikt over twee instituten (cardiologie en psychiatrie), acht centra en een medisch college.

Ondanks alle ingrepen kent het ziekenhuis recent een grote overbelasting. Het Vietnamese Ministerie van Volksgezondheid heeft dan ook beslist om een nieuw ziekenhuis te realiseren.

Het Bach Mai II ziekenhuis wordt gerealiseerd in Phu Ly City, hoofdstad van de Ha Nam provincie en op 60 km van het huidige ziekenhuis. Vlakbij belangrijke verkeersaders, is het vlot toegankelijk voor patiënten en bezoekers.

Het ontwerp zorgt voor een duidelijke opsplitsing van flows vanuit de centrale zorgboulevard. Deze fungeert als ruggengraat van het ziekenhuis. De voorkant van het ziekenhuis wordt ingericht voor ambulante patiënten en publieke functies. De achterkant bevat de medisch-technische diensten en verpleegeenheden.

Het zal 1000 bedden tellen en een ambulante afdeling die tot 5000 consultaties per dag kan afwerken. Het zal grotendeels dezelfde diensten aanbieden als het bestaande ziekenhuis, inclusief cardiologie en oncologie. Het wordt geopend in 2017.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs