Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

AZ Klina, oncologie

Plaats Brasschaat, België
Tijdslijn 2010 - 2014

ontwerp en realisatie van een radiotherapie-, oncologie- en dialysecentrum

Intro

Deze afdeling is volledig uitbesteed aan het Iridium Kanker Netwerk, een onafhankelijke organisatie die verantwoordelijk is voor de kankercentra in de Antwerpse ziekenhuizen. Het concept maakt een duidelijk onderscheid tussen de ontvangstruimte met consultaties en kantoren en de eigenlijke behandelruimte. De ontwerpers van VK zorgen ervoor dat de ruimte optimaal wordt beleefd, waardoor het klinische aspect wordt gereduceerd.

Lees meer
Klant(en)
  • AZ Klina
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
3400 m²

Verhaal

Het ontwerp wil de klinische atmosfeer vervangen door een omgeving die zorgt voor een aangename ruimtebeleving.

Hospitals brasschaat klina oncology 6 web

Als ontwerper is VK betrokken in meerdere projecten voor het Klina ziekenhuis. Het programma omvat een uitbreiding van de radiotherapie-dienst met consultatieruimtes en bunkers, een uitbreiding van de spoeddienst met een verbindingsbrug naar het bestaande gebouw, bijkomende ondersteunde functies voor oncologie, een dialyse kamer voor 18 patiënten en technische ruimtes.

Oncologie

Deze afdeling is volledig uitbesteed aan het Iridium kanker network, een externe en onafhankelijke organisatie, verantwoordelijk voor de kankerbehandelingscentra van verscheidene Antwerpse ziekenhuizen.

In het Klina ziekenhuis worden 2 bunkers gebouwd voor het huisvesten van de nieuwste apparaten - Varian Clinac versnellers. Het concept maakt een duidelijk onderscheid tussen de ontvangstruimte met consultaties en kantoren, en de eigenlijke behandelingszone. Zo wordt een patiënt die enkel op consultatie of controle komt, en nog niet is gediagnosteerd met kanker, niet geconfronteerd met het expliciete aspect van de behandelingskamers.

Een ruime patio midden in het gebouw zorgt voor een aangenaam ruimtegevoel en voldoende daglicht. Het ontwerp wil de klinische atmosfeer vervangen door een omgeving die zorgt voor een aangename ruimtebeleving.

VK wil een omgeving creëren die het genezingsproces ondersteunt. Patiëntvriendelijkheid en gebruiksgemak voor het personeel vormen dan ook de hoofdaspecten van dit ontwerp.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs