Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

AZ Sint-Jan, campus Brugge

Plaats Brugge, België
Tijdslijn 2003 - 2011

renovatie en uitbreiding algemeen ziekenhuis

Intro

Sinds 2003 werkt het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende nauw samen met de ontwerpers van VK in het kader van een uitgebreid masterplan. Na de renovatie van de verpleegeenheden en de uitbreiding van het medisch-technische blok met 6 verdiepingen werd de OK uitgebreid met 3 state-of-the-art operatiekamers. Er is ook een nieuwe neonatologie, een huisartsenpost en na een energiesimulatie werd ook de gevel van het circulatieblok aangepakt.

Lees meer
Klant(en)
  • AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
30000 m²

Verhaal

De renovaties doen nieuwe inzichten ontstaan, naar ruimtelijkheid, invulling en comfort.

Hospitals brugge azsintjan 3 web

Het AZ Sint-Jan is enkele jaren geleden gestart met een totale renovatie, opgesplitst in verschillende projecten. VK neemt enkele van deze renovatieprojecten voor zijn rekening. In het beddenhuis is de renovatie in volle gang. VK nam al enkele verpleegafdelingen onder handen en heeft ook proefkamers ontworpen, die model staan voor de resterende verpleegafdelingen. De materniteit kreeg ruimere kamers, modern en huiselijk qua meubilair en aankleding. De renovatie van de steriele verzorgingseenheid levert een minimale beddenwinst op, maar hogere beddenbezetting van de éénpersoonskamers door de beschermende omgeving. Via overdruk en sasvorming wordt een hygiënische en bacterie-arme omgeving in stand gehouden.

Een deel van het medisch-technisch blok werd uitgebreid met 6 verdiepingen, en zal gebruikt worden als buffer tijdens de komende renovatie van het medisch-technisch blok en het beddenhuis. Tegelijk werd de bestaande gordijngevel van het circulatieblok vervangen door een performante glazen gevel. Vanbinnen werd het circulatieblok ook aangepakt, met een nieuwe aankleding voor de inkomzone. Daarnaast voerde VK een haalbaarheidsstudie uit over de energieprestatie van de zuidgevel van het beddenhuis, en de gevolgen voor het comfort van de patiënten.

De renovaties doen nieuwe inzichten ontstaan, naar ruimtelijkheid, invulling en comfort. VK grijpt deze gelegenheid dan ook aan om, samen met de directie de toekomst van het ziekenhuis te onderwerpen aan een grondige analyse.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs