Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

AZ Sint-Jan, campus Brugge, neonatologie

Plaats Brugge, België
Tijdslijn 2010 - 2012

ontwerp en realisatie van een vernieuwde neonatologie-afdeling

Intro

Na de renovatie van de kraam- en verloskundige dienst van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, stond de neonatologie op de agenda. VK leverde een innovatief en hybride model op, dankzij een intensieve samenwerking met de mensen die er dagelijks actief zijn. Individuele ouder-kindruimtes, een omgeving met aangepast licht en geluid en moderne apparatuur ondersteunen de ontwikkelingsgerichte zorg voor premature en zieke pasgeborenen.

Lees meer
Klant(en)
  • AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
30 bedden
1700 m²

Verhaal

De vernieuwde neonatologie is een belangrijke schakel in de realisatie van een moderne zorgvloer moeder-kind.

Hospitals brugge azsintjan neonatology 4 web

Nadat VK de materniteit en het verloskwartier van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende renoveerde, was de neonatologie dringend aan de beurt. VK is erin geslaagd een vernieuwend en hybride model voor de dienst neonatologie af te leveren, dankzij een intense samenwerking met de mensen die dagdagelijks actief zijn binnen de dienst. Individuele ouder-kind ruimtes, een open omgeving met aangepast licht en geluid, en moderne apparatuur ondersteunen de ontwikkelingsgerichte zorg voor premature en zieke pasgeborenen.

De vernieuwde neonatologie is een belangrijke schakel in de realisatie van een moderne zorgvloer moeder-kind. De dienst is gegroeid naar een oppervlakte van 1.700 m² om plaats te kunnen bieden aan het stijgend aantal prematuren. Daarbij worden diverse functies duidelijk onderscheiden: personeelruimtes, ruimtes voor de ouders, ondersteunende functies, een lokale NIC ster en de eigenlijke NIC zaal. Een open systeem laat het personeel toe de nodige zorgen te bieden. Overzicht en controle zijn primordiaal op deze kritieke dienst. Openheid impliceert ook toegankelijkheid voor ouders. Zij zijn essentieel in de ontwikkeling van het kind. Halfhoge wanden voorzien in de nodige privacy. Ook gaat bijzondere aandacht uit naar ruimtes voor familie en follow-up.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs