Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

AZ Sint-Jan, campus Oostende, oncologie

Plaats Oostende, België
Tijdslijn 2016 - 2019

renovatie en uitbreiding van het dagziekenhuis oncologie

Intro

Bij de uitbreiding en renovatie van dit dagziekenhuis oncologie zorgen enkele doeltreffende ingrepen voor warmte en menselijkheid in een medische omgeving. Van inkom tot in de behandelkamer brengen materialisatie, licht en kleur toetsen van huiselijkheid, voor een rustgevende sfeer.

Lees meer
Klant(en)
  • AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV
Architecten
  • VK Architects & Engineers

Verhaal

Het ontwerp deelt het dagziekenhuis in twee helften.

Hospitals oostende azsintjan oncology 2 web

VK is al jaren actief voor het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, zowel op de campus Brugge als Oostende. Daarbij is VK vooral bezig met renovatie- en uitbreidingsprojecten. Gaandeweg worden deze ook ingepast in een nieuwe huisstijl voor de zorgomgevingen.

Zo ook voor het dagziekenhuis oncologie op de campus Oostende, dat werd gerenoveerd en uitgebreid. Het bestaande dagziekenhuis is centraal op de campus ingeplant. Het vormt in oppervlakte een klein onderdeel binnen het totale ziekenhuis, maar kon rekenen op veel zorg en aandacht van onze ontwerpers.

Door de interventie werd het aantal posities bijna verdubbeld, onder andere door meer in te zetten op zetels dan bedden. Het ontwerp deelt het dagziekenhuis in twee helften. De ene helft is ingericht als dagzaal met bijhorende verpleegpost, de andere helft omvat secretariaat, wachtzaal, personeelskeuken en consultaties. Een minimale uitbreiding introduceert extra daglicht op de afdeling.

De interieurontwerpers contrasteren klinisch wit voor het vast meubilair met warme houttinten voor de vloer. Zo krijgt de medische omgeving een huiselijk karakter, versterkt door de subtiele lichtaccenten. Grote aandachtstrekker is de gang naar het onthaal: de bezoeker wordt er begeleid door een spetterende kleurenpracht via verdiepingshoge natuurbeelden met achtergrondverlichting.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs