Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

AZ Sint-Jan, campus Oostende, tijdelijke verpleegeenheid

Plaats Oostende, België
Tijdslijn 2014 - 2016

ontwerp en realisatie van een tijdelijke ziekenhuisgebouw

Intro

Dit modulaire gebouw vervangt een volume op de Oostendse campus Henri Serruys van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende. De vervangende structuur werd in 2 fasen gebouwd en zorgt voor een continue werking van het ziekenhuis. Het principe van de modulaire opbouw garandeert een minimale bouwtijd. Op 2 verdiepingen zijn consultatieruimtes, een pediatrische dagkliniek, poliklinieken en een verpleegafdeling met 48 bedden voorzien.

Lees meer
Klant(en)
  • AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
54 bedden
2518 m²

Verhaal

Door het principe van modulair bouwen kunnen de fases zeer snel verlopen en is een minimale bouwtijd verzekerd.

Hospitals oostende azsintjan 3 web

Dit modulaire gebouw vervangt een gebouw op de Oostende-campus Henri Serruys van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende. De vervangingsnieuwbouw wordt in 2 fases opgetrokken om een continue werking van het ziekenhuis te verzekeren. Door het principe van modulair bouwen kunnen de fases zeer snel verlopen en is een minimale bouwtijd verzekerd.

Alle benodigde technieken worden voorzien, zodat het gebouw autonoom en tijdelijk onafhankelijk kan werken van de andere gebouwen op de campus. Na indiensttreding start de afbraak van het bestaande gebouw, en wordt een verbinding voorzien tussen het nieuwe modulaire gebouw en de andere ziekenhuisgebouwen.

Op het gelijkvloers worden poliklinische functies ondergebracht, met consultatie- en functielokalen langs de straatzijde. De andere zijden bevatten burelen en werkruimtes. De eerste verdieping huisvest een verpleegafdeling pediatrie met 16 bedden, en 6 posities dagziekenhuis pediatrie. In de verbindingsvleugel bevinden zich consultatieruimtes voor pediatrische patiënten. Op de tweede verdieping is een polyvalente verpleegafdeling voorzien voor 32 patiënten. Ook hier worden consultaties en een verbindingsgang voorzien. De dakverdieping biedt plaats aan de technische ruimte.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs