Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Baxter R&D Europe

Plaats Eigenbrakel, België
Tijdslijn 2007 - 2010

engineering voor nieuw farmaceutica-gebouw

Intro

Baxter centraliseerde zijn diensten in een nieuwe hoofdzetel met R&D-faciliteiten. Naast de zeer specifieke labo-toepassingen, zorgden de M&E-ingenieurs van VK ook voor technische installaties die de veiligheid verzekeren, met maximaal integratie van duurzame toepassingen. VK’s stabiliteitsingenieurs maakten de studies op voor de grootste klimaatkamers van Europa, en lieten de ondergrondse verdiepingen doorlopen tot onder het bestaande plein.

Lees meer
Klant(en)
  • Baxter
Architecten
  • Group Sigma
Statistieken
40000 m²

Verhaal

Achter het R&D gebouw verrijzen de grootste klimaatkamers van Europa - 11 meter hoog in totaal.

Industry brainelalleud baxter 4 web

Voor zijn onderzoekscentrum koos Baxter het Parc de l’Alliance. Het project verenigt 2 vroegere vestigingen, met integratie van geavanceerde en uiterst gespecialiseerde uitrustingen. Het hoofdkwartier bestaat uit een kantoorvleugel en een labo-gedeelte, die worden verbonden door een overdekte promenade met een cafetaria. Het cafetaria biedt plaats aan 200 mensen, en heeft een keuken die tot 400 maaltijden per dag kan bereiden. Andere faciliteiten zijn een was-, carwash-, naai- en foto-ontwikkelingsdienst.

De hogere etages van het R&D gedeelte huisvest verschillende labo’s en kantoren voor de onderzoekers. De kelder bestaat uit een opslagplaats en plantenkamers. Achter het R&D gebouw verrijzen grote klimaatkamers, de grootste van Europa, vanaf de -2 tot boven het grondniveau - 11 meter in totaal. De kantoorvleugel omvat vooral kantoren, de hoofdingang, 10 vergaderzalen en een fitnessruimte.

Twee ondergrondse niveaus, voor de technische diensten en een parking, strekken zich uit over de volledige oppervlakte van de vleugels én van de omringende esplanade. Het dak bestaat uit een metalen skelet, bedekt met staalplaat.

Speciale technieken omvatten de normale toepassingen, zoals verlichting met daglicht- en bewegingsdetectie, warmterecuperatie van de ventilatielucht voor de parking en de opslagplaats, … Daarnaast werden ook enkele zeer specifieke technieken ontworpen: een zeer stricte toegangscontrole en een energiezuinig ventilatiesysteem. Bovendien wordt de energie van de hoogperformante afzuigkappen teruggewonnen voor de voorverwarming van de binnenkomende lucht.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs