Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Belle-Ile Shopping

Plaats Luik, België
Tijdslijn 2015 - 2019

integrale engineering van de uitbreiding en vernieuwing van een winkelcentrum

Intro

Het Belle-Ile winkelcentrum breidt uit met een nieuwe galerij voor 22 winkels. Blikvanger is een promenade met opmerkelijke glazen dakstructuur. VK optimaliseerde het ontwerp van deze vijfde gevel via parametrisch ontwerp en geïntegreerde engineering van facade, fire safety, stabiliteit en M&E. De hoogperformante prefab-oplossing betekende ook een belangrijke besparing, met respect voor het architecturaal ontwerp.

Lees meer
Klant(en)
  • Wereldhave
Architecten
  • Ateliers du Sart Tilman
Statistieken
22 winkels
30600 m²

Verhaal

Geïntegreerde engineering en parametrisch ontwerpen resulteerde in een belangrijke optimalisatie van het ontwerp.

Hospitality nivelles shopping 1 2 web

Belle-Île Shopping in Luik bedient 576.000 mensen in een straal van 20 minuten. Het opende in 1995 en krijgt 20 jaar later, in 2015, 3,7 miljoen mensen over de vloer. Wereldhave, ontwikkelaar en manager van het commercieel centrum, wil het winkelcomplex vernieuwen en uitbreiden.

De uitbreiding omvat 22 nieuwe winkels, wat het totaal op 121 winkels brengt over 42.000 m². De uitbreiding moet onder andere de horeca toelaten terrassen uit te baten.

De blikvanger is een overdekte promenade van 2.600 m². Het initiële ontwerp van de promenade werd zorgvuldig onderzocht door VK's ingenieurs. Geïntegreerde engineering en parametrisch ontwerpen resulteerde in een belangrijke optimalisatie van het ontwerp. Bovendien toonde een haalbaarheidsstudie aanzienlijke besparingsmogelijkheden aan. VK's geïntegreerde engineering zorgde voor een hoogperformante, kostenefficiënte oplossing zonder aan architecturale kwaliteit te moeten inboeten.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs