Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Bioro

Plaats Gent, België
Tijdslijn 2007 - 2008

nieuwbouw biodieselfabriek

Intro

Naast Alco Bio Fuel produceert ook Cargill biodiesel onder de naam Bioro. VK behartigde de milieuvirendelijke aspecten, stabiliteit en infrastructuur van deze eerste biodieselfabriek in de Gentse haven. Uniek is de totale integratie op de site, van grondstof tot eindproduct, van 75 miljoen liter biodiesel per jaar.

Lees meer
Klant(en)
  • Bioro

Verhaal

Vooral uniek is de totale integratie op de site zelf, van grondstof tot geraffineerd eindproduct, zonder tussenliggende transporten.

BIORO nv werd opgericht met het doel om biodiesel te produceren en te commercialiseren in België. Daartoe bouwde BIORO de eerste Belgische biodieselfabriek in de Gentse haven. Hiermee is een investering gemoeid van 30 miljoen euro. VK stond in voor de milieuvriendelijke aspecten en de infrastructuur van de unit.

Biodiesel is een biobrandstof gemaakt uit hernieuwbare landbouwgrondstoffen en kan worden gebruikt in gewone dieselvoertuigen. BIORO zal koolzaad en koolzaadolie verwerken tot biodiesel, koolzaadmeel en glycerine. De totale productie-capaciteit bedraagt in een eerste fase 75 miljoen liter per jaar. De productie zal in de toekomst uitgroeien tot 150 miljoen liter biodiesel per jaar. Dat is voldoende om op korte termijn aan de Belgische behoeften aan groene brandstof te voldoen.

Bioro is één van de eerste biodieselraffinaderijen in België. Het bedrijf werd in 2005 opgericht en startte eind 2007 met de productie van biodiesel. Vooral uniek is de totale integratie op de site zelf, van grondstof tot geraffineerd eindproduct, zonder tussenliggende transporten. Voorts leidt deze integratie tot kansen in andere domeinen zoals bijvoorbeeld in de verdere verwerking van glycerine. Bioro is een pionier van de bio-gebaseerde economie. Belgische universiteiten en onderzoekers, innovatieve bedrijven en politici spelen allen een rol in een evolutie die Bioro een plaats op de wereldkaart van de bio-gebaseerde economie zal toekennen.

Dit project kadert in het duurzaam ondernemen, brengt geen afvalwater met zich mee en haalt z’n energie uit WKK.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs