Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Boortmalt Fase V

Plaats Antwerpen, België
Tijdslijn 2017 - 2019

masterplan en realisatie voor de uitbreiding van een mouterij tot grootste mondiale moutproductiecentrum

Intro

In de Antwerpse haven blijft Boortmalt uitbreiden. Hoofdaandeelhouder Axereal wil van deze site mondiaal het grootste centrum voor moutproductie maken. Na de eerdere opdrachten voor Boortmalt sinds 1987, ontwierp VK een masterplan voor deze ambitieuze doelstellingen. Zo moet een nieuwe mouttoren, 12 moutsilo’s en evenveel gerstsilo’s resulteren in een jaarlijkse capaciteit van 850.000 ton mout.

Lees meer
Klant(en)
  • Boortmalt
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
24 silo's

Verhaal

Axéréal wil van het Learning & Experience Center van Boortmalt Antwerpen het paradepaardje en visitekaartje van de groep maken.

Industry antwerpen boortmalt 5 web

In het zuiden van het Antwerpse havengebied realiseert VK Architects & Engineers op de site van Boortmalt, onderdeel van de Axéréal-groep, een vijfde uitbreiding. Die omvat onder meer een Learning & Experience Center.

Het nieuwe gebouw huisvest de R&D-afdeling en bestaat uit een kleine brouwerij, labo’s en een bezoekerscentrum. Zo kunnen de talrijke klanten, voornamelijk brouwerijen, actief meewerken aan de toekomst van de sector. Axéréal wil van het Learning & Experience Center van Boortmalt Antwerpen het paradepaardje en visitekaartje van de groep maken.

Gestapelde containers

De extra mouttoren en 24 nieuwe silo’s zijn functionele gebouwen, waar de technische aspecten zwaar doorwegen. Bij het Learning & Experience Center daarentegen is de architecturale uitstraling belangrijk. Vooral de buitenkant van het gebouw is bijzonder. Die refereert aan gestapelde containers, met zijn kleurrijke vlakken met dezelfde afmetingen. Geen toeval, want het Learning & Experience Center ligt naast een gedempte kaai die wordt gebruikt voor de opslag van containers. De kantoorruimtes van het center zijn uitgerust met 6 meter lange ruiten en hoge brandwerende ramen die een maximaal zicht op de productieruimte en proefinstallaties creëren.

Continuïteit

VK is al sinds 1987 engineering partner van Boortmalt. De continuïteit is de vrucht van goed partnerschap. Na het bouwen van fase I (1987), II, (1991), III (2002) en IV (2009) mocht VK het masterplan ontwerpen voor de verdere uitbouw van de site, waarvan het Learning & Experience Center deel uitmaakt. VK levert dus alle diensten voor de vijfde uitbreiding: architectuur, infrastructuur en engineering voor technieken en stabiliteit. Eens de werken afgerond, is de Antwerpse vestiging van Boortmalt het grootste moutproductiecentrum ter wereld. De ligging in de haven maakt van het complex dan ook een multimodaal logistiek knooppunt.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs