Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Euro-Silo

Plaats Gent, België
Tijdslijn 2015 - 2020

engineering van nieuwe silo's als uitbreiding van een bestaand silopark

Intro

De klantenrelatie van VK met Euro-Silo gaat terug tot de jaren ‘70. De kenmerkende silomuur in de Gentse haven is een realisatie van VK. Vandaag is Euro-Silo opnieuw aan het uitbreiden. VK ontwierp 16 verticale silo’s van 40 meter hoog. De uitdaging bestond in het ontwerpen van dunne silowanden, en de differentiële vervorming van de transportbanden bovenop de silo’s, vooral gezien de uiteenlopende vulling van de silo’s.

Lees meer
Klant(en)
  • Euro-Silo
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
16 silo's
112000 ton

Verhaal

VK is de engineering consultant voor Euro-Silo sinds de jaren 1970.

Industry gent eurosilo 6 web

Euro-Silo is een distributiecentrum voor graan en derivaten in de haven van Gent, in de nabijheid van een groot aantal graanverwerkende bedrijven.

Vandaag heeft Euro-Silo een totale capaciteit van 650.000 mt, met de mogelijkheid verschillende schepen tegelijk te bedienen aan de 1,2 km lange kade.

VK werkt momenteel aan een uitbreiding van de bestaande site, in de vorm van 16 verticale graansilo’s van elk 7.000 ton, 40 meter hoog en een binnendiameter van 18 meter.

VK is de engineering consultant voor Euro-Silo sinds de jaren 1970. Zo ontwierp en engineerde VK eerder al 29 verticale silo’s met een totale opslagcapaciteit van 113.000 ton en 2 vlaksilo’s van 40.000 en 75.000 ton.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs