Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Europacollege

Plaats Brugge, België
Tijdslijn 2004 - 2007

uitbreiding van een postuniversitair instituut, met renovatie van een geklasseerd monument

Intro

Dit postuniversitaire opleidingsinstituut had dringend nood aan een uitbreiding en centralisatie van de verspreide diensten. In de stadskern van Brugge, UNESCO-Werelderfgoed, breken de 2 nieuwe volumes bewust met de historische gebouwen. De gevels bestaan uit dragende prefab-elementen van gepolijst zichtbeton en zorgen voor een strak en sober uiterlijk. Vanbinnen voorkomen grote overspanningen het gebruik van draagkolommen.

Lees meer
Klant(en)
  • Europacollege
Architecten
  • Xaveer De Geyter
  • E. Vanassche
  • Michel van Langenhoven
Statistieken
8150 m²

Verhaal

De gevel is samengesteld uit dragende geprefabriceerde elementen van gepolijst zichtbeton, een materiaal dat ook binnenin veelvuldig wordt gebruikt.

Education brugge europacollege 2

Het Europacollege biedt in Brugge en Natolin (Polen) postuniversitaire opleidingen rechten, economie en politiek aan, met nadruk op de Europese dimensie. Daarnaast organiseert het ook opleidingen op maat voor kaderleden en hoge functionarissen.

De campus in Brugge had dringend nood aan structurele uitbreiding door het toenemend aantal promoties. Bovendien was de campus verspreid over 11 gebouwen – nu zijn de academische activiteiten geconcentreerd aan de Verversdijk. Daarvoor werd een bestaand, geklasseerd gebouw gerenoveerd (arch. Michel Van Langenhove) en werden 2 blokken bijgebouwd (arch. Xaveer De Geyter) met auditoria, een foyer, seminariezalen en receptie.

VK maakte de stabiliteitsstudies op. Het besteedde vooral aandacht aan de gevel, samengesteld uit dragende geprefabriceerde elementen van gepolijst zichtbeton, een materiaal dat ook binnenin veelvuldig wordt gebruikt. Verder zorgen grote overspanningen, van 10 meter en meer, dat het gezichtsveld niet verstoord wordt door dragende kolommen.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs