Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Fietspad Langerbruggestraat

Plaats Gent, België
Tijdslijn 2018 - 2019

aanleg van een fietspad als missing link op een fietssnelweg

Intro

De fietssnelweg F402 wordt vervolledigd met dit fietspad langs de Langerbruggestraat, in de Gentse zeehaven. Met dit stuk van 850 meter, beschikt de dagelijkse fietspendelaar over een veilig tracé vanaf het veer van Langerbrugge. VK realiseerde deze missing link voor de Provincie Oost-Vlaanderen en North Sea Port.

Lees meer
Klant(en)
  • North Sea Port
Architecten
  • VK Architects & Engineers

Verhaal

Dagelijks staan er heel wat fietsverplaatsingen naar werk en school op de teller.

Finished 20191017 infra gent langerbruggestraat web 5

VK realiseerde voor de provincie Oost-Vlaanderen en North Sea Port een missing link in de fietssnelweg F402, ter hoogte van de Langerbruggestraat. De F402 is een fietsas die de oost- en westzijde van het kanaal Gent-Terneuzen met elkaar verbindt. Dagelijks staan er heel wat fietsverplaatsingen naar werk en school op de teller.

Er werd een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd tot aan het veer van Langerbrugge, in asfalt over 850 meter. Het dubbelrichtingsfietspad is aangelegd boven het recent gerealiseerde warmtenet op een breedte van drie meter. De ligging tussen het kanaal en de bedrijfspercelen beschermt de fietser tegen het vrachtverkeer. Waar het fietspad de lokale wegen kruist, wordt de fietser uit de voorrang gehaald en attent gemaakt op de oversteek. Fietssteunen verhogen het wachtcomfort.

De fietsinfrastructuur langs de Langerbruggestraat betekent een investering van 856.000 euro voor de Provincie. De Vlaamse overheid subsidieert hiervan 50% via het Fietsfonds, terwijl North Sea Port de gronden ter beschikking stelt.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs