Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Gateway

Plaats Zaventem, België
Tijdslijn 2011 - 2016

conversie en renovatie van een voormalige luchthaventerminal tot bedrijfshoofdkwartier

Intro

Deze voormalige luchthaventerminal werd volledig gestript voor een zware renovatie. De hoofdzetel van Deloitte heeft een gebouwenhoog atrium met onder meer een binnentuin. Dit stelde niet alleen uitdagingen voor de structuur, maar ook voor de brandveiligheid. De bijdrage van onze fire safety engineers zorgt voor een veilige evacuatiemogelijkheid. Ook de locatie op de nationale luchthaven had zijn veiligheidsimplicaties, zo ook voor de technische installaties.

Lees meer
Klant(en)
  • Codic
  • Immobel
Architecten
  • A2RC
  • Jaspers-Eyers Architects
Prijzen
  • 2017 European Property Award – Best Office Architecture
Statistieken
46200 m²

Verhaal

Een automatisch blussysteem aan de gevel verhindert een eventuele brandoverslag naar nabijgelegen gebouwen.

Offices zaventem gateway 8 web

Gateway, het nieuwe hoofdkwartier van Deloitte in het hart van de luchthaven, biedt plaats aan 2.000 medewerkers. Het voormalige administratieve gebouw van Brussels Airport is gestript en volledig gerenoveerd.

Door de constante ontwikkeling van de nationale luchthaven, een van de belangrijkste groeipolen van België, raakte de site van de oude terminal in onbruik. Het kantoorproject 'Gateway' waardeert de site op, met respect voor het origineel concept.

Een nieuwe vleugel aan het U-vormig complex omsluit een centraal, gebouwenhoog atrium. Het bundelt alle verticale en horizontale circulatie, en biedt plaats aan een binnentuin, de receptiebalie en een multifunctionele ruimte. Deze blikvanger vereiste enkele bijkomende maatregelen omtrent brandveiligheid. Zo zorgt een uitgekiend RWA-systeem voor een veilige evacuatiemogelijkheid. Een sprinklerinstallatie verhoogt de brandveiligheid van het gebouw. Een automatisch blussysteem aan de gevel verhindert bovendien een eventuele brandoverslag naar nabijgelegen gebouwen.

Voor verwarming en koeling wordt het verdeelnetwerk van de luchthaven gebruikt. In de luchthavenzone is gas niet toegelaten om redenen van veiligheid.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs