Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

KAVA

Plaats Antwerpen, België
Tijdslijn 2017 - 2018

akoestiek voor een nieuw zalencomplex

Intro

De Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen liet een nieuw congres- en opleidingscentrum realiseren. Eigenlijk betreft het een vervangingsnieuwbouw, waarbij de draagstructuur en ondergrondse parking van het vorige gebouw behouden bleven. Verschillende vergaderruimtes schikken zich rond een ruime inkom en een ruim auditorium werd toegevoegd aan de bestaande structuur.

Lees meer
Klant(en)
  • KAVA
Architecten
  • POLO Architects
Statistieken
1180 m²

Verhaal

Rondom een genereuze lobby met inkombalie en bar schikken zich vergaderruimten van verschillende grootte, waaronder een 'apotheek' en een 'tuinzaal' met uitzicht op het nieuwe terras en de tuin.

Het hoofdkantoor van KAVA (Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen) bestond uit een kloek, modernistisch voorgebouw en een 'tuinpaviljoen' met administratieve diensten. De voorbouw werd verkocht en vervangen door een appartementencomplex. KAVA verhuisde naar een aanpalende nieuwbouw en gaf POLO Architects de opdracht om op de plaats van het tuinpaviljoen een nieuw zalencentrum te realiseren. VK verzorgde de studies akoestiek.

Als uitgangspunt moest het casco van het oude gebouw, met behoud van het overgrote deel van de ondergrondse parking en bovengrondse draagstructuur, getransformeerd worden tot een volwaardig conferentie- en opleidingsoord voor KAVA en andere (para)medische beroepsverenigingen. Vervanging van de bestaande gebouwschil – zo goed als niet geïsoleerd – was onvermijdelijk. Om de hogere bezoekersaantallen op te vangen, werd de bestaande parkeerkelder uitgebreid en het bovengrondse volume aan de tuinzijde aangevuld met een volwaardig nieuw auditorium. Rondom een genereuze lobby met inkombalie en bar schikken zich vergaderruimten van verschillende grootte, waaronder een 'apotheek' en een 'tuinzaal' met uitzicht op het nieuwe terras en de tuin.

Het doel was om de relatie met de tuin, de lichtinval en de ruimtelijkheid algemeen ingrijpend te verbeteren, onder andere via lange, nieuwe lichtstraten en twee nieuwe patio's. In alle opzichten stelt dit gebouw een resoluut publiek en uitnodigend gebaar.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs