Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Khalifa International Stadium en Museum

Plaats Doha, Qatar
Tijdslijn 2015 - 2017

Geluidafstraling, geluidisolatie, zaalakoestiek

Intro

Voor de Wereldbeker voetbal 2022 laat Qatar de nodige bouwwerken uitvoeren. Zo is het bestaande Doha Khalifa stadion vernieuwd en uitgebreid naar 48.000 plaatsen, met integratie van een olympisch en sportmuseum. VK’s ingenieurs akoestiek begrootten onder andere de wand- en vloerpakketten tussen de technische lokalen met uitgebreide installaties voor het thermisch comfort van sporter en bezoeker, en de aanpalende ruimtes.

Lees meer
Klant(en)
  • JV Midmac
  • Six Construct
Architecten
  • DAR Group
Statistieken
48000 plaatsen

Verhaal

Het Khalifa Stadion en museum, het eerste stadium dat voorgesteld werd voor het WK 2022 in Qatar, moest voor datzelfde WK worden gerenoveerd en uitgebreid. De scope van het project omvatte de integratie van het geplande Olympische en Sportmuseum van Qatar en de uitbreiding van de capaciteit van 40.000 naar 48.000 zitjes.

Door de thermische comforteisen voor toeschouwer en sporter zijn zeer uitgebreide technische installaties voorzien. Om eventuele geluidshinder te minimaliseren, werd VK gevraagd de wand- en vloerpakketten te begroten tussen geluidsgevoelige ruimtes enerzijds en tussen technische lokalen en aanpalende ruimtes anderzijds. Daarnaast stond VK in voor het begroten van de mitigerende maatregelen voor geluidsafstraling, en het begroten van absorberende afwerkingen in de ruimtes.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs