Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Kopal 7 & 8

Plaats Kortemark, België
Tijdslijn 2017 - 2020

nieuwe assemblagehallen voor een producent van metalen omheiningen en poorten

Intro

Deze nieuwe assemblagehallen vormen een uniform geheel met de rest van de industriële site. Tegelijk zorgt een lichtstrip voor een individuele benadering. Een doordachte groenaanplanting zorgt voor visuele afscherming van de buren, en bevordert de biodiversiteit.

Lees meer
Klant(en)
  • Kopal NV
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
8000 m²

Verhaal

Om de impact van de nieuwe hallen op het landschap en de omgeving te minimaliseren, wordt rondom beplanting voorzien.

De partnership tussen en VK en Kopal gaat vele jaren terug. VK ontwierp en realiseerde al verschillende projecten voor de Belgische marktleider van metalen omheiningen en poorten. Dit nieuwe project betreft een uitbreiding van 8.000 m², gespreid over twee nieuwe hallen. Hal 7 en 8 zijn bestemd voor assemblage en met elkaar verbonden.

De nieuwe hallen worden los van de bestaande hallen gerealiseerd, maar sluiten er architecturaal zoveel mogelijk bij aan voor een uniform geheel. Zilvergrijze gevels van metalen geprofileerde platen wisselen af met groene poorten. Een lichtband markeert de westgevel.

Om de impact van de nieuwe hallen op het landschap en de omgeving te minimaliseren, wordt rondom beplanting voorzien. Solitaire bomen en lijnvormige aanplanting van streekeigen soorten verlengen het omliggende polderlandschap tot op de site. Een talud wordt bezaaid met een inheems bloemenmengsel voor een grotere biodiversiteit. Tegelijk schermt de groenaanleg de hallen visueel af voor de directe buren.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs