Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Möbius

Plaats Brussel, België
Tijdslijn 2015 - 2020

engineering van twee passieve kantoortorens

Intro

In de Noordwijk van Brussel verrijzen 2 passief kantoortorens (volgens EPB-norm 2015). Möbius I en II laten zich opmerken in het Brusselse ‘Manhattan’ door hun ellipsvormige grondplan. Met een BREEAM Excellent-ambitie wordt sterk ingezet op passieve maatregelen. Daarbij wordt de gevel volop benut. VK’s facade engineers werkten mee aan een veelzijdige oplossing, waar onder meer verticale vinnen fungeren als zonwering en architecturaal element.

Lees meer
Klant(en)
  • Immobel
Architecten
  • ASSAR
Statistieken
62000 m²

Verhaal

Op het zuiden is een dubbelwandige gevel voorzien, op de oost- en westgevels fungeren verticale vinnen als zonwering én architecturaal element.

Offices brussels mobius 6 web

De Möbiustorens onderscheiden zich van hun hoekige buren in de Brusselse Noordwijk door hun volledige ellipsvorm. Met 19 (Toren I) en 23 (Toren II) bovengrondse etages, respectievelijk 73 en 98 meter, bieden de torens bovengronds bijna 62.000 m².

Het project is ontworpen volgens de passiefstandaard (EPB Brussel 2015) en ambieert het BREEAM Excellent-niveau. Zo wordt geventileerd met reversibele klimaatplafonds met flexibele regeling. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van free chilling en free cooling. De maximale beglazing zorgt een optimale benutting van het daglicht, terwijl een hoogwaardige driedubbele beglazing een frisse werkomgeving garandeert. Op het zuiden is een dubbelwandige gevel voorzien, op de oost- en westgevels fungeren verticale vinnen als zonwering én architecturaal element. Fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak zorgen voor een duurzame energiebron.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs