Nivelles Shopping

Plaats Nijvel, België
Tijdslijn 2010 - 2012

uitbreiding shopping center

Intro

Het winkelcentrum Shopping Nivelles werd gevoelig uitgebreid. De winkeloppervlakte is bijna verdubbeld. Door de aanleg van een ondergrondse parking, is ook het aantal parkeerplaatsen verdubbeld. Enkele duurzame ingrepen maken van dit winkelcentrum een BREEAM Very Good-project. Daarnaast zorgt een performance-based fire safety-oplossing voor een veilige winkelervaring.

Lees meer
Klant(en)
  • Wereldhave
Architecten
  • Jacques Van Haren
Prijzen
  • 2012 BLRW-CBLCC - Best Shopping Centre
  • 2012 BLRW-CBLCC - Sustainability Award
Statistieken
45000 m²

Verhaal

De bestaande oppervlakte werd bijna verdubbeld via gefaseerde uitbreidingen.

Het winkelcentrum van Nijvel, geopend in 1975, wou zijn commerciële aanbod van 63 winkels sterk uitbreiden. De bestaande oppervlakte werd bijna verdubbeld via gefaseerde uitbreidingen. VK verzorgde er de volledige engineering.

Eerst werd een ondergrondse parking onder de huidige parking aangelegd. Daarna is de winkelvleugel uitgebreid met 12.000 over 2 niveaus, met daaronder een ondergrondse parking. Een bijkomend winkelpark van 11.000 over 2 niveaus volgde, opnieuw met ondergrondse parking. In een laatste fase werd een kantoorgebouw opgetrokken van 15.000 over 3 niveaus, waarvan 1 ondergronds.

De nodige aandacht is besteed aan een duurzame benadering. Zo werd de gebouwisolatie verhoogd, en wordt zonne-energie toegepast. Natuurlijke ventilatie en maximaal gebruik van daglicht moeten ook de energievraag beperken. De klimatisatie-installaties worden geoptimaliseerd via koeltorens en het watergebruik wordt gerationaliseerd.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs