Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Park 7

Plaats Diegem, België
Tijdslijn 2018 - 2022

nieuwe kantoorgebouwen voor een toekomstgericht project voor gemengd gebruik

Intro

Dit nieuwe project voor gemengd gebruik stelt hoge ambities naar milieu en welzijn. De klant is bereid deze ambities te staven met een BREEAM Excellent en WELL Gold certificering, waarbij hij mikt op het gezondste kantorenpark in België. Bijna CO2-neutraal, zijn er ook maatregelen genomen om de verspreiding van virussen, zoals Covid-19, te bekampen.

Lees meer
Klant(en)
  • Immogra
Architecten
  • Stephane Beel Architecten
  • Jaspers-Eyers Architects
Statistieken
36500 m²
690 parkeerplaatsen

Verhaal

Park 7 wordt aangelegd met een focus op de mensen die er zullen werken en verblijven - de gebouwen zelf zijn niet het middelpunt.

Immogra visual offices diegem park7 gebouw2 P1123 SERVICEDEVELOPMENTGROUP 3 M Cam009 HR 20191202 web

Park 7 is een nieuw en baanbrekend project dat zeven milieuvriendelijke gemeenschappelijke gebouwen voorziet voor wonen en werken. Deze full-service groene campus herbergt een hotel en biedt meerdere gedeelde faciliteiten. Een eerste kantoorgebouw (5000 m²) wordt eind 2020 opgeleverd en wordt door 3M in gebruik genomen. Het tweede kantoorgebouw (15987 m² bovengronds) zal in 2022 worden opgeleverd.

Immogra detecteerde de behoefte aan toekomstgerichte werkruimtes die mee evolueren met de huidige ontwikkelingen in de maatschappij en het milieu. Daarom werd Park 7 aangelegd met een focus op de mensen die er zullen werken en verblijven - de gebouwen zelf zijn niet het middelpunt.

BREEAM Excellent, WELL Gold & bijna CO2-neutraal

Park 7 streeft ernaar de gezondste kantoorsite van België te worden door te investeren in milieuvriendelijke oplossingen die het park bijna CO2-neutraal maken. PV-cellen, aangelegde natte zones en een grondgebonden systeem van warmtewisselaars zijn slechts enkele van die groene inspanningen. Het groen op het terrein en de sportfaciliteiten maken deze campus klaar om een gecertificeerd BREEAM Excellent en WELL Gold gebouw te worden.

WELL biedt een holistische benadering van gezonde gebouwen, waarbij rekening wordt gehouden met het ontwerp, de werking en het gedrag. Voor Park 7 worden door de WELL-certificering in de kern en in de schil van het basisgebouw fundamentele elementen geïmplementeerd, ten behoeve van de toekomstige huurders. De Gold-score voldoet aan alle voorwaarden en aan minstens 12 optimalisaties. Daarbij wordt gebruik gemaakt van uitgebreide strategieën om onder andere een op de mens gerichte verlichting, een verhoogd akoestisch comfort en een biofiel ontwerp te realiseren. Speciale maatregelen, zoals meer ventilatie met 100% buitenlucht en het gebruik van antimicrobiële materialen voor oppervlakken met een hoog aanraakrisico, helpen de gebouwen ook om de verspreiding van virussen tegen te gaan, zoals Covid-19.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs