Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Passport

Plaats Zaventem, België
Tijdslijn 2015 - 2017

engineering van een nieuw kantoorgebouw

Intro

In dit nieuwe kantoorgebouw op de nationale luchthaven omspannen 2 L-vormige vleugels een gebouwenhoog atrium. Door de multi-tenant context was flexibiliteit belangrijk, zowel structureel als qua technische installaties. Het BREEAM Very Good-project past free chilling en free cooling toe, en maakt optimaal gebruik van daglichttoetreding. De performante thermische en zonwerende beglazing reduceert de warmtelasten.

Lees meer
Klant(en)
  • Codic
Architecten
  • Jaspers-Eyers Architects
Statistieken
360 parkeerplaatsen
28000 m²

Verhaal

Veel aandacht is besteed aan een optimale luchtdichtheid, onder andere via een doorgedreven detaillering van de raamaansluitingen, en een performante thermische en zonwerende beglazing.

Offices zaventem passport 7 web

Naast de grondige renovatie van het Gateway-gebouw op de nationale luchthaven, is een nieuw kantoorgebouw gerealiseerd. Passport bestaat uit 2 L-vormige vleugels die een atrium omspannen. Behalve 8 verdiepingen kantoorruimte, omvat het project ook een restaurant, fitness en archiefruimte. Ondergronds staan 361 parkeerplaatsen en 73 fietsplaatsen ter beschikking van de huurders.

Het gebouw is flexibel benaderd, voor een multi-tenant context. De etage-oppervlakken van 1.655 m² kunnen makkelijk worden opgedeeld in een twee onafhankelijke zones. Eén vleugel wordt gehuurd door consultancybedrijf KPMG. Microsoft is een andere huurder.

Het project kent ook een duurzame benadering, met een ambitieniveau BREEAM “Very Good” en een E-peil onder E55. Veel aandacht is besteed aan een optimale luchtdichtheid, onder andere via een doorgedreven detaillering van de raamaansluitingen, en een performante thermische en zonwerende beglazing. Daarnaast worden de kantoren verwarmd en gekoeld via klimaatplafonds. On-site wordt echter geen warmte geproduceerd: warm water is afkomstig van het warmwaternetwerk van de luchthaven. Voor koeling worden free chilling en free cooling toegepast. Niet continu bezette lokalen (vergaderzalen en auditorium) gebruiken vraaggestuurde ventilatie. Optimale daglichttoetreding, gecombineerd met daglichtsturing in de kantoren en vergaderzalen, en energiezuinige TL5 verlichting, reduceert het elektriciteitsverbruik voor verlichting.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs