Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

PC Multiversum, administratie

Plaats Mortsel, België
Tijdslijn 2014 - 2019

nieuw administratief gebouw met uitvalsbasis voor mobiele teams en opname-desk

Intro

VK is al vele jaren ontwerper van PC Multiversum, campus Amedeus, inclusief van het masterplan. Het nieuwe administratief gebouw is exemplarisch voor de transparantie en openheid die de vernieuwde campus op termijn wil uitstralen. Dit nieuwe onthaalgebouw met opname-desk is ook de uitvalsbasis voor multidisciplinaire mobiele teams. Zo speelt PC Multiversum in op de vraag naar psychiatrische zorg buiten de campus.

Lees meer
Klant(en)
  • Zorggroep Multiversum
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
2459 m²

Verhaal

Het paviljoen bevat verschillende ruimtes voor verpozen en ontmoeten binnen een transparant geheel.

Mental mortsel multiversum 3 web

De maatschappelijke tendens vereist ook in de psychiatrische zorg om, waar mogelijk, de ziekenhuisopname zo kort mogelijk te houden. Zorggroep Multiversum, een fusie van Sint-Amedeus Mortsel en Broeders Alexianen Boechout, ondernam de afgelopen jaren stappen om hieraan tegemoet te komen.

Zo is dit nieuwe paviljoen de uitvalsbasis van multidisciplinaire mobiele teams, die patiënten thuis helpen met allerhande zaken (wonen, verzorging, financiën …). Verder is ook de hoofdingang met onthaal en opnamedesk verplaatst naar deze nieuwbouw.

VK ontwierp en realiseerde het paviljoen, binnen het kader van een masterplan, ook van de hand van VK. Daarbij wordt de gesloten bebouwing stelselmatig vervangen door lage paviljoenen. Zo ontstaat meer transparantie en openheid in het straatbeeld.

Het paviljoen kenmerkt zich door een speelse gevellijn, die het gebouw een levendigheid verleent. De betonstructuur werd bekleed met een witgrijs keramisch materiaal voor een rustgevende aanblik.

Een centrale as doorsnijdt het gebouw, van waaruit je dieper het gebouw kan binnen dringen. De materialisatie biedt hetzelfde rustgevende pallet, met veel aandacht voor natuurlijke materialen. Het paviljoen bevat verschillende ruimtes voor verpozen en ontmoeten binnen een transparant geheel.

Deze openheid wordt versterkt door 3 patio’s, elk met een eigen sfeer. Afhankelijk van de omliggende lokalen varieert hun toegankelijkheid van open tot privé.

https://www.multiversum.care/nieuwesite/

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs