Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

PC Saint-Bernard, observatie US 11

Plaats [:fr]Manage[:], [:fr]Belgium[:]
Tijdslijn 2015 - 2018

ontwerp en engineering voor een nieuwe observatie-eenheid

Intro

De nieuwe observatie-eenheid van het Centre Psychiatrique Saint-Bernard biedt een serene en veilige sfeer, dankzij de menselijke schaal, de overzichtelijke circulatie, de centrale patio en de grote glasoppervlakken die het daglicht overvloedig binnenlaten. Deze nieuwe observatie-eenheid met 34 bedden verwelkomt patiënten in een ultra functioneel gebouw, dat speciaal is aangepast voor mensen die dringend hulp nodig hebben.

Lees meer
Klant(en)
  • Broeders van Liefde
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
34 bedden
2500 m²

Verhaal

De nieuwe observatie-eenheid biedt een sereen en veilig onderkomen dankzij haar menselijke schaal, een uitgekiende circulatie, een centrale patio en het overvloedige daglicht dat dankzij de grote raampartijen binnenvalt.

Mental manage saintbernard us11 6

De nieuwe observatie-eenheid voor Psychiatrisch Centrum Saint-Bernard in Manage (US11) biedt een sereen en veilig onderkomen dankzij haar menselijke schaal, een uitgekiende circulatie, een centrale patio en het overvloedige daglicht dat dankzij de grote raampartijen binnenvalt. VK stond in voor het volledige architecturale ontwerp en de engineering van het project.

De eenheid (2500 m²) heeft een capaciteit van 26 enkele kamers en 4 dubbele kamers en is uitgerust met een grote eetzaal met keuken, een salon, een grote therapiezaal en een kinezaal voor de patiënten. De psychiaters, dokters en advocaten kunnen patiënten ontvangen in discrete consultatieruimtes en voor het personeel zijn aparte ruimtes en een vergaderzaal voorzien.

Naast positieve veiligheidsmaatregelen is het gebouw voorzien van een volledig digitale toegangscontrole. VK nam ook het vast en los meubilair, en de signalisatie voor haar rekening. Gezien de nabijheid van een beek, ging speciale aandacht naar het bufferen van regenwater, mogelijk gemaakt door het gebruik van drainage en buitenaanleg in terracotta.

Deze nieuwe observatie-eenheid met 34 bedden vangt patiënten op een ultra-efficiënte manier op en is specifiek aangepast voor personen in crisis. Het betreft patiënten die ressorteren onder de wet omtrent bescherming van mentaal zieke personen, personen met een fysieke verslaving, patiënten onder sociale bescherming in een traject van re-integratie, of patiënten uit andere interne verpleegeenheden na een acute fase.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs