Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

PZ Asster, centraal therapiegebouw

Plaats Sint-Truiden, België
Tijdslijn 2008 - 2011

ontwerp en realisatie van een nieuw centraal therapiegebouw

Intro

Het psychiatrisch centrum Asster, waarvoor VK al vele projecten ontwierp, heeft bij zijn centrale plein een cluster "therapie-werken-sport" voorzien. Als onderdeel daarvan heeft VK een centraal therapiegebouw ontworpen voor arbeidstherapie en -training.

Lees meer
Klant(en)
  • Broeders van Liefde
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
1650 m²

Verhaal

VK heeft het project benaderd als een industrieel gebouw, met grote en luchtige lokalen.

Mental sinttruiden asster centraltherapy 2 web

Door het pand dwars te positioneren op het stratenpatroon, fungeert het als buffer tussen het publieke deel en de omsloten leveringszone met logistiek deel. Het is ook aan weerszijden toegankelijk, waardoor het een brug vormt tussen het werk- en verblijfaspect van het centrum.

Het gebouw bestaat uit grote therapieruimtes voor manuele arbeid en een magazijn met leveringszone, naast enkele kleinere zones zoals een sanitair blok, vestiaires, een refter en stookplaats. VK heeft het project benaderd als een industrieel gebouw, met grote en luchtige lokalen. Door gebruik van mobiele elementen kan de ruimte ook makkelijk ingedeeld worden in aparte werkhoeken.

De openheid van de instelling wordt geconcretiseerd door veel beglazing. Deze creëert doorzichten naar het omliggende groen en het toekomstige 'stadsplein'. Tegelijk kunnen van buitenaf de werkzaamheden worden gadegeslagen. De technische en stockageruimtes daarentegen zijn meer massief en gesloten.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs